Kırşehir

Kutlu Doğum Haftası

14:25 18 Nisan 2017
Kutlu Doğum Haftası

Kırşehir Müftüsü Osman Arslan, Hazreti Muhammed'in, "Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir" şeklinde hadisinin olduğunu belirterek, Müslümanların davranışlarını bu yönde sergilemeleri gerektiğini söyledi.

Aslan, Cacabey Meydanı'nda Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, haftanın tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diledi.

Hazreti Muhammed'in insanlar içinden seçilmiş çok şefkatli ve merhametli bir peygamber olduğunu dile getiren Aslan, şöyle konuştu:

"Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir; 'Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz'. Sevgili peygamberimizin ahlaki vasıflarından biri de yaptığı bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir. Sevgili peygamberimiz bir hadislerinde 'Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir' demiştir."

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de Kutlu Doğum Haftasını kutlamaktaki amacın, peygamber aşkını gönüllere nakşetmek olduğunu belirtti.

Şentürk, "Ona itaat etmeli, inanmalı ve çok sevmeliyiz. Sevgili peygamberimizi anarak ve yolundan giderek kendimize her yönüyle örnek almalıyız. Ancak bu şekilde mutlu ve huzurlu bir hayat elde edebiliriz. Bu kapsamda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren bütün öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Cacabey Meydanını dolduran siz değerli Kırşehirlilerin ve bütün İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin okunması ve kutlu doğum konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam eden programa, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, daire müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.