Kırşehir

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

16:14 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, Türk tarihinde önemli bir sürecin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919 tarihinin, bağımsızlık yolundaki azim ve kararlığının en önemli simgesi olduğunu ifade etti.

Tarihine, kültürüne ve milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri yeni nesillere aktaran milletlerin, her devirde ayakta kalmayı başarabildiklerini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Milletimiz, dönemin sömürgeci devletleri tarafından dayatılan esaret altındaki bir geleceği kabul etmemiş. Anadolu topraklarında başlayan İstiklal tutkusu Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının Samsun’a çıkmasıyla milli bir mücadeleye dönüşerek vatan toprakları düşmandan temizlenmiştir. Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra, yeni kurulan devletimizin gençlerin elinde yükseleceği inancıyla, birlik ve beraberliğimizin ilk ve büyük adımı olan 19 Mayıs, ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir. Bizler de siz değerli gençlerimizin ülkemizi, bölünmez bütünlüğümüzü ve istiklalimizi aynı ruhla koruyacağınıza, zamanınızı, enerjinizi, zekanızı doğru ve akılcı yolda kullanarak daha müreffeh bir Türkiye inşa edeceğinize yürekten inanıyoruz. Bu günü anlamlı kılan değerli gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.