Kırşehir

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

16:21 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en önemli adımının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Türk milletinin kurtuluş meşalesini ateşlediği tarih olduğunu ve milletçe bu günü kenetlenerek kutladıklarını kaydetti.

Bu tarihin "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmasının ülkenin geleceği olan gençlerle bütünleşilmesi ve onlarla aynı coşkunun paylaşılması, geleceğe daha umutla bakılmasını sağladığını vurgulayan Bahçeci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Gençlerimiz geleceğe emin adımlarla ilerlerken, toplumumuzu derinden etkileyen tüm olumsuzluklardan uzak durmaları, böylece ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri gerekmektedir.Türk milletinin tüm bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır. Bu duygularla, tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Kendirli ise mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamının bağımsızlık uğruna birlikte hareket edilmesinin başladığı nokta olduğunu ifade etti.

Tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı büyük bir zaferin kazanıldığı, cesaret, fedakarlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği Kurtuluş Savaşı'nın da miladı olduğunu hatırlatan Kendirli, şunları kaydetti:

"İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Bütün dünya Türk milletini yok etmenin hayalden öteye geçemeyeceğini kati olarak anlamıştır. Bu savaş, Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur. Türkiye'nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.