Kırşehir

Ramazana doğru

14:41 26 Mayıs 2017
Ramazana doğru

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında oruç tutulmayan saatlerde sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini bildirdi.

Demirbaş, yaptığı yazılı açıklamada, sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısının arttığını, sıcaklıkların etkisiyle oluşan sıvı kaybına karşı tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Vücutta sıvı kaybı oluşmaması için günde ortalama en az 2- 2,5 litre su içilmesi gerektiğini vurgulayan Demirbaş, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve, sebze suları, sodanın sık tüketilmesine özen gösterilmelidir. Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra aralıklarla her seferinde azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmeli, hızlı yemekten kaçınarak, yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek tüketim yapılmalıdır. Sahur öğünü atlanılmamalı, mutlaka yapılmalıdır. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapabilir. İftarda ise hafif yemeklerle başlanarak, 10-15 dakika sonra az yağlı yemeklere devam edilmelidir. İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine, sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmelidir. İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yaparak sindirime yardımcı olunmalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.