Kırşehir

Kırşehir'de kadın istihdamı artıyor

16:03 09 Ağustos 2017
Kırşehir'de kadın istihdamı artıyor

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kadın istihdamı sağlayan firmayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ekicioğlu, çalışma hayatında cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, öncelikle odalarında çalışan kadın erkek sayısını eşitleyerek örnek olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Daha sonra da başta Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere tüm firmalara kadın işçi çalıştırmaları yönünde tavsiyelerde bulunduklarını ve ortak eğitimler verdiklerini ifade eden Ekicioğlu, firmaların da bu alanda adımlar attığını vurguladı.

Çağrılarına ilk karşılık veren firmalardan birinin buhar kazanları, akümülasyon ve genleşme tankları, buhar jeneratörleri üreten bu şirket olduğunu anlatan Ekicioğlu, şöyle konuştu:

"Kırşehir'de kadın istihdamını arttırmak için önce odamızda bir çalışma başlattık. Odamızdaki çalışanlar arasında kadın erkek eşitliğini sağladık. Bu konuda firmalarımıza da örnek olduk. Onlar da bu konuda adımlarını attı. Venta makine, Kırşehir'deki iş gücünde cinsiyet ayrımcılığını kırma adına bizim için önemli bir adım attı. İşçi bulma zorluğu çekildiğinde bunun yolunun eğitimden geçtiğini gördü. Özellikle bayan arkadaşlarımıza kaynakçılık mesleğini öğreterek fabrikasındaki personel sıkıntısını aştı. Bu diğer firmalara örnek oldu. Başka firmalarda da kaynakçı, presçi gibi meslekleri icra eden kadınların sayısı arttı. Kırşehir'de verilen eğitimlerle kadın işçi istihdamı sayısı artıyor."

Venta Makine Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın, işçi bulmakta zorlandıkları bir dönemde KTSO'nun da yönlendirmesiyle kadın işçi çalıştırmaya karar verdiklerini dile getirerek, bir kadınla başladıkları sayıyı zamanla 25'e kadar yükselttiklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.