Kırşehir

"Çeşmelerin babası" kalp krizine yenik düştü

16:42 21 Ağustos 2017
"Çeşmelerin babası" kalp krizine yenik düştü

Kırşehir'de, karayolları üzerinde yapımına vesile olduğu 20'ye yakın hayır çeşmesi nedeniyle "çeşmelerin babası" olarak anılan eski AK Parti Kırşehir İl Sekreteri Doğan Zengin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Başta Ankara-Kayseri ve Kırşehir-Yozgat karayolu olmak üzere birçok yol üzerinde 20'ye yakın çeşme ve hayvanların faydalanması için yalak yaptıran Zengin, bugün sabah saatlerinde Yenice Mahallesi'nde aracını kullanırken kalp krizi geçirdi.

Zengin, kaldırıldığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Zengin'in cenazesi, Cacabey Camisi'nde yarın öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

AK Parti'nin eski gençlik kolları başkanı Aydın Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partide herkese ağabeylik yapan ve karayolları üzerinde yaptırdığı çeşmelerle birçok kişinin hayır duasını alan Doğan Zengin'in ani ölümünün kendilerini üzdüğünü söyledi.

Zengin'in Kırşehir'de "çeşmelerin babası" diye anıldığını belirten Kahraman, "Doğan abi, başta Ankara-Kayseri, Kırşehir-Yozgat karayolları olmak üzere kendisi, anne ve babası adına yollara 20'ye yakın çeşme yaptırmıştı. Kırşehir'e gelen ya da kentten gidenler mutlaka onun yaptırdığı çeşmelerden su içerek hayır duası okumuştur. Hatta yaptırdığı çeşmelerden hayvanların da faydalanması için yalak yapmayı bile ihmal etmeyen bir hayırseverdi. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.