Kırşehir

Ahilik Vakfı kuruluş çalışmaları

14:34 20 Eylül 2017
Ahilik Vakfı kuruluş çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye'nin en önemli değeri olan ahilik için Ahilik Vakfı Kuruluş Kanunu'nun kısa sürede çıkması gerektiğini belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, ahilik ve ahilik prensiplerinin Türkiye’nin en önemli değerleri olduğunu hatırlatarak, Ahi Evran Külliyesi'ni bir an önce bitirerek, ahiliği tekrar baştan aşağı ihya ve inşa etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ahiliğin, Kırşehir ve Türkiye'nin geleceği açısından öneminin azımsanmayacak boyutta olduğunu dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:

"Ahi Evran Külliyesi'nin ilk başladığında, 'ahiliğin iki çok önemli başlığı vardır' diyorduk. Bunlardan birincisi külliye ikincisi ise Ahi Vakfının kuruluşu kanunun çıkmasıydı. Külliyemiz elhamdülillah belirli aşamaya geldi. Şimdi inanıyoruz ki Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız girişimleri yaptı, görüşleri toparladı, kanun metni hazırlandı, en kısa zamanda meclisten çıkacak kanunla kurulacak Ahilik Vakfı, Ahiliğe yeni bir pencere açacak, üniversite bile kurabilecek, enstitüsü olacak her alanda çok ciddi bilimsel çalışmalar yapabilecek. Her alanda çok ciddi bilimsel çalışmalar yapabilecek, ciddi bir bütçeye sahip olabilecek çok önemli bir vakıf olacak. İnşallah bu vakfın kuruluşunu en kısa zamanda yaparız. Bu sayede Kırşehir'e Ahiliğe daha anlamlı çalışmalarımız olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.