Kırşehir

"Sıradışı Başarı Hikayeleri Paneli"

18:43 20 Eylül 2017
"Sıradışı Başarı Hikayeleri Paneli"

Kırşehir'de 30. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen "Sıradışı Başarı Hikayeleri Paneli"ne Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu kurucusu Ümmiye Koçak katıldı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde başarı hikayesini ve çalışmalarını anlatan Koçak, hayallerinin peşinden giden herkesin bir gün başarılı olacağını söyledi.

New York Avrasya Film Festivali'nde sinemada "En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü aldığını aktaran Koçak, "Yün Bebek" filmini yazdıktan sonra, filmi en iyi kendisinin yöneteceğini tavsiye etmeleri üzerine yönetmenliğini de yaptığını anlattı.

Okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula ailesi tarafından gönderilmediğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"İlkokulu bitirdikten sonra okuduğum kitaplarla kendimi geliştirdim. İlk okuduğum kitap da Maksim Gorki'nin 'Ana' adlı kitabıdır. Evlendikten sonra Mersin'in Arslanköyüne taşındım. Köy kadınlarının neler yaşadıklarını, ne zorluklar çektiklerini tüm dünyaya göstermek için Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğunu kurdum. Topluluğumuz oyunlar sahneledi. Kendi yazdığım 'Hasret Çiçekleri' adlı oyunum ise Adana Tiyatro Festivali'nde sahne aldı. 'Yün Bebek' sinema filmini yazdım, en iyi benim yöneteceğimi söylediler, yönetmenliğini de ben yaptım. Filmimiz Amerika'da Avrasya Film Festivali'nde 'En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı' ödülünü aldı. Kazandık, mutlu olduk. Hayallerinin peşinden giden herkes başaracaktır. Hayal etmek başarmak sayılır. Herkes hayal ederek başarabilir."

Programda konuşan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Anadolu kadınının, azim ve kararlılıkla, tüm zorluklara rağmen ne denli başarı azmi olduğunu kendilerine en iyi gösteren örneklerden birisinin Ümmiye Koçak olduğunu belirtti.

Ekicioğlu, "Kendi köyünde tiyatro topluluğu kuran, yazan, yöneten, oyunlar sahneleyen, uluslararası ödüller alan böyle değerlerin daha da artmasını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.