Kırşehir

Ahilik Haftası

18:53 20 Eylül 2017
Ahilik Haftası

Kırşehir'de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemek yarışmaları yapıldı.

Ağalar Konağı'nda düzenlenen yarışmada jüri üyeleri, yemekte kullanılan ürünler, yapılış şekli, sunumu, isimleri ve tatlarına göre yarışmacılara puan verdi.

Yarışmada dereceye girenlere Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve protokol üyeleri ödüllerini verdi.

Vali Şentürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, her yörenin kendine özgü bir yemek kültürü olduğunu ve bunların korunması gerektiğini ifade etti.

Şentürk, "Kültürümüzün parçalarından biri de zengin yemek kültürümüzdür. Kırşehir yemek kültürü çok zengin bir kültüre sahip. Bu kültürü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Yarışmaya katılarak sevgiyle, muhabbetleriyle yemek yapan, emeklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yapılan yarışmada tatlı kategorisinde "üzümleme" ile Aysun Yıldız, Ahi Sofrası kategorisinde "karışık ahi dolması" ile Sibel Yıldız, et ve sebze yemekleri kategorisinde ise "kuru domatesli etli bamya" ile Bilge Yavuz birinci oldu.

Öte yandan Vali Şentürk ve beraberindeki protokol üyeleri, Ahi Evran Külliyesi'nde açılan Çiçekdağı ve Akçakent ilçe stantlarını ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.