Kırşehir

30. Ahilik Haftası

14:59 22 Eylül 2017
30. Ahilik Haftası

30. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında "Esnaf Gecesi" düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte bir düğün salonunda düzenlenen programda meslek dallarına göre usta esnaflara ödüller verildi, daha sonra Türk Halk Müziği sanatçıları sahne aldı.

Programda konuşan Vali Necati Şentürk, esnafların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından duyduğu memnuniyeti aktardı.

Esnafların sorunlarını çözmek için çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Şentürk, "2014 yılında esnafımıza 878 bin lira, 2015'te 1 milyon 278 bin lira, 2016 yılında 2 milyon 572 bin lira, 2017 yılında ise 3 milyon 200 bin lira hibe yardımı yapıldı. KOSGEB'in verdiği rakamlara göre Kırşehir'de bin 300 esnafımıza 24 milyon lira faizsiz kredi desteği verildi. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Cacabey Meydanı'nda yapılacak Ahilik kutlamaları törenine Başbakanımızın teşrif edeceği için bütün esnafımızı ve tüm Kırşehirlilerin katılımlarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Programa, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Ekemen, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, daire müdürleri ve esnaflar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.