Kırşehir

AEÜ'de "Bilimde Başarının Sırları" konferansı

17:15 14 Kasım 2017
AEÜ'de "Bilimde Başarının Sırları" konferansı

Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin tarafından "Bilimde Başarının Sırları" konferansı verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Salonu'ndaki konferans öncesinde konuşan AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilim ve başarının birbirini tamamlayan en iyi ikili olduğunu belirtti.

Karakaya, başarılı olabilmek için çalışmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Başarılı olabilmek için çalışmak çok önemlidir. Başarıda inanç en önemli faktördür. Bir işi hakkıyla yapan ve bunu hisseden kişilerin büyük çoğunluğu akademisyenlerdir. Akademisyenleri, toplumun diğer kesimlerden ayıran temel farkı çok fazla çalışarak bilime katkı sunmalarıdır. Akademisyenler hiçbir karşılık beklemeden toplumun refahı için bilgi üreten insanlardır." ifadelerini kullandı.

"Bilimde Başarının Sırları" konferansını veren TÜBA asli üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin de her insanın başarılı olabileceğini, bunu fark ederek çalışması gerektiğini anımsattı.

Başarılı olmanın verimli ve dikkatli çalışmaktan geçtiğine işaret eden Şahin, Nobel ödülü alan akademisyenlerin hayatından örnekler sundu.

Başarılı bilim insanlarının günlerinin çoğunu çalışarak geçirdiklerini aktaran Şahin, "İşlerini severek yapan insanların motivasyonları yüksek ve daima başarılıdırlar. Gençler sevecekleri alanda, çok çalışmaları gereklidir. Her ne koşulda olursa olsun çalışırken yılmamalı ve belirledikleri hedefte emin adımlarla ilerlemek gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.