Kırşehir

Bağlamasını tamir ettiremeyince bağlama ustası oldu

11:16 22 Kasım 2017
Bağlamasını tamir ettiremeyince bağlama ustası oldu

Kırşehir'de, bozulan bağlamasını tamir ettirecek usta bulamayınca bu işi yapmaya karar veren Lokman Aydemir, atölyesinde bağlama ve minyatür saz üretimi yapıyor.Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 senesinde maaşından artırdığı parayla aldığı bağlamanın kırılması üzerine çok üzülüp tamirci arayışına girdiğini, Kırşehir’de bağlamasını tamir edebilecek kimseyi bulamayınca Anakara'da tamir ettirmek zorunda kaldığını söyledi.

Daha sonra bağlama tamirine merak sardığını anlatan Aydemir, deneme yanılma yöntemiyle kırık dökük bir bağlamayı tamir ederek kendisini geliştirdiğini, bir ustanın yanında çıraklık yapmadan bağlama ustası olduğunu kaydetti.

Aydemir, "Atölyeyi ilk başta minyatür saz üretimi yapmak için kurdum. Bu süreçte bağlama bakım ve onarımı yaptırmak için çok fazla gelen oluyordu. Talepler doğrultusunda atölyede bağlama onarım ve tamiri de yapmaya başladım. Daha sonra bağlama imalatına geçtim. Atölyemde son olarak ise kabak kemani yapıyorum." diye konuştu.

Bağlamalarında kaliteyi ön plana çıkarmak için oyma tekniğini tercih ettiğini aktaran Aydemir, üretimi gelen talepler doğrultusunda genellikle dut ağacından gerçekleştirdiğini, ilk kez yaptığı kabak kemaninin sap kısmında ise gül ağacı kullandığını dile getirdi.

Yaptığı işin büyük bir kısmının hayal gücüne dayandığını ifade eden Aydemir, bir müşterisinden gelen talep üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilmek üzere minyatür sazdan duvar süsü tasarladığını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.