Kırşehir

Kırşehir'de yeni hükumet konağı çalışmaları

11:35 23 Kasım 2017
Kırşehir'de yeni hükumet konağı çalışmaları

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yeni hükumet konağı yapılacağı alandaki Atatürk heykelinin kısa süreliğine başka bir alanda korunaklı şekilde muhafaza edileceğini bildirdi.

Vali Şentürk, Valilik Konferans Salonu'nda yeni hükümet konağı ile ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni hükumet konağının 2 bin 270 metrekare alan üzerinde inşa edileceğini belirten Şentürk, bodrum kat, zemin, 3 kat ve en üstte teras olacak şekilde yapılacağını dile getirdi.

Ankara Caddesi'ndeki inşaat alanında bulunan Atatürk heykelinin hükumet konağı inşaatı süresince korunaklı ve zarar görmeyecek şekilde muhafaza altına alınacağını aktaran Şentürk, şunları kaydetti:

"Hükumet konağının Kırşehir’e yakışır bir şekilde inşa edilmesini istiyoruz. Konağın, mimarisi, görselliği ve kullanılabilirliği anlamında en verimli şekilde yapılması sağlanacak. Bu arazide hafriyat çalışmalarına kısa süre içinde başlanacak. Ancak arazi üzerinde bulunan Atatürk heykelinin inşaat çalışması sırasında zarar görmemesi için geçici olarak kaldırılması gerekiyor. Yeni yapılacak binamız 2 bin 270 metrekare alan üzerinde bodrum, zemin, 3 kat ve en üstte teras olacak şekilde inşa edilecek. Biz her konuda halkımızın sesi olduğuna inandığımız sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarının görüşlerine önem veriyoruz. Onlarla önemli konular hakkında da istişareler yapıyoruz. İnşaat alanında bulunan Atatürk anıtının yukarıda bahsettiğim zaruret nedeniyle geçici olarak başka bir yere kaldırılması konusunda görüş alış-verişinde bulunduk."

Şentürk, burada kaldırılması gereken yaklaşık 10 ağacı da başka bir alana nakledeceklerini vurgulayarak, bu ağaçların yerine, belirlenecek başka bir alana bin ağaç dikileceğini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.