Kırşehir

Jandarmanın köy okullarını ziyareti

12:03 30 Kasım 2017
Jandarmanın köy okullarını ziyareti

Kırşehir'de, jandarma ekipleri, merkeze bağlı köylerdeki okulları ziyaret ederek güvenlik, asayiş ve trafikle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, oluşturulan ekipler Ulupınar, Değirmenkaşı, Çayağzı, Yukarı Homurlu, Dulkadirli, Karahıdır, Sıdıklı ve Toklumen köylerindeki okulları ziyaret etti.

Çocuklara jandarmanın, güvenlik ve trafik çalışmaları hakkında bilgi veren ekipler, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Ziyaretlerde Jandarma Trafik Timleri çocuklara trafik kuralları, tali ve ana yollarda yapılması gerekenler, yol kenarında beklenirken yapılacaklar, yaşanabilecek kazalarda yapılması gerekenler, okul çevrelerinde olabilecek tehlikelerin neler olduğu ve nasıl uzak durulacağı ve dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.

Çevrelerinde yaşanan olumsuz olaylarla karşılaşınca kısa sürede jandarma ekiplerine bilgi vermeleri gerektiğini aktaran jandarma asayiş ekipleri de, asayiş, güvenlik, kadına ve çocuğa şiddet konularında da bilgi verdi.

Öğrencilerin karşılaşabilecekleri tehditler karşısında yapmaları gerekenleri detaylı olarak anlatan ekipler, çocuklara kitap, kırtasiye malzemesi ve oyuncak hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.