Kırşehir

Okullar güvenlik kameralarıyla sürekli kontrol altında tutulacak

16:34 02 Şubat 2018
Okullar güvenlik kameralarıyla sürekli kontrol altında tutulacak

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, okulların kamera kayıt sistemiyle sürekli kontrol altında tutulacağını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan okul güvenliği toplantısında 2017-2018 eğitim - öğretim yılında alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıda konuşan Vali Şentürk, öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okullarda ciddi tedbirler alındığını söyledi.

Bütün öğrencileri kendi evlatları gibi gördüklerini, tüm okulları birbirinden ayırt etmeden hepsindeki güvenliği en iyi şekilde sağlamayı amaçladıklarını aktaran Şentürk, şunları kaydetti:

"Okullarımızın iç ve dış güvenliği için gereken her türlü önlemi almaya devam ediyoruz. Okullarımız kamera kayıt sistemiyle sürekli kontrol altında tutulacak. Okul çevrelerinde uyuşturucu satılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Özellikle uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak için gereken ne varsa yapılacaktır.

Kantin ve yemekhaneler de kontrollerimiz artacaktır. Kendi evladımız gibi gördüğümüz bütün öğrencilerimizi her türlü tehdit ve tehlikeden uzak tutarak eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak bizim asıl görevimizdir. Kırşehir’de değerler eğitimine de son derece önem vererek, eğitimde marka kent olan Kırşehir'in kalitesini daha da yükseltmek, akademik açıdan başarılı bireyler yetiştireceğiz."

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muhsin Kaya ve okul müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.