Kırşehir

Kırşehir'de okuma yazma seferberliği

15:05 20 Şubat 2018
Kırşehir'de okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği için Kırşehir'de değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Kırşehir'deki okur yazarlığı bulunmayanların büyük bir kısmının yetişkinlerden oluştuğunu söyledi.

Ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesinin okuma yazma sorunu olduğunu ve bunun giderilmesi için seferberlik başlatıldığını aktaran Şentürk, şunları kaydetti:

"Okur yazarlık seferberliği kapsamında Kırşehir'de okuma, yazma bilmeyenler için kurslar açılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, ülkemizde eğitime verilen önemin bir ifadesi olarak okuma yazma seferberliği başlatıldı. Okuma yazma, hayat boyunca öğrenmenin temelini oluşturmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kentimizde 2017 yılında okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 7 bin 941'dir. Bu kişilerin büyük çoğunluğu yetişkinlerden oluşmaktadır. Okuma yazma bilmeyenler için Halk Eğitim Merkezinde açtığımız kurslara 11 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. Köy ve mahalle muhtarları da bölgelerindeki okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek bizlere bildirmelerini istiyoruz. İl genelinde gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz."

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz kentteki okuma yazma oranları ve yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Halk Eğitim Müdürü Turgut Çetinkaya, mahalle muhtarları ve okur yazarlık seferberlik yürütme kurulu üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.