Kırşehir

Kırşehir polisinin güvenliği sağlama başarısı

16:37 22 Şubat 2018
Kırşehir polisinin güvenliği sağlama başarısı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, kişilere karşı işlenen suçların aydınlatılmasında geçen yıl emniyet teşkilatları arasında birinci oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü yurt genelinde yaşanan olaylar ve bunların aydınlatılmasıyla ilgili sisteme girilen bilgiler ışığında değerlendirme yaptı.

İllerde meydana gelen olaylar ve aydınlatılmasıyla ilgili sisteme girilen verilerin dikkate alındığı araştırmada, 2017 yılındaki asayiş olaylarının aydınlatılmasında kentler sıralanarak sonuçlar il müdürlüklerine gönderildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 99 aydınlatma oranıyla Türkiye birinciliğini, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 81 aydınlatma oranı ile dördüncülüğü elde etti.

İl genelinde 2017 yılında "Hakaret, kasten adam öldürme, kasten adam yaralama, huzur ve sükunu bozma, konut dokunulmazlığını ihlal, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, özel hayatın gizliliği, taksirle öldürme, tehdit, kişiye zarar verme" gibi 3 bin 303 olayın aydınlatılmasında Kırşehir polisi yüzde 99'luk başarıyı yakaladı.

"Hırsızlık, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, kapkaç, mala zarar verme, gasp, yağma" gibi mala karşı işlenen suçlarda 2017 yılında Kırşehir'de 902 olay meydana geldi. Bu olaylarla ilgili titiz bir çalışma yürüten Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yüzde 81'lik aydınlatma oranını elde etti.

Kırşehir polisi, "silah, bıçak kesici alet kullanımına muhalefet, ruhsatsız silah, tüfek, bıçak bulundurmak, taşımak, iş kazaları, ikamet, iş yeri ve oto yangınları" gibi takibi süren bin 527 olaydan bin 525'ini aydınlatarak yüzde 99,6'lik başarı sağladı.

İl Emniyet Müdürlüğünün yakaladığı bu başarıda, şube müdürlüklerinde oluşturulan devriye, sabit ve sürekli ekipler ile koordineli çalışmaların etkili olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.