Kırşehir

Kırşehir'de "Sağlık yaşam" yürüyüşü

15:22 14 Nisan 2018
Kırşehir'de "Sağlık yaşam" yürüyüşü

Kırşehir Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele için yürüyüş düzenlendi.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumda fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkisi konusunda farkındalık oluşturulmak amacıyla Sağlık İl Müdürlüğünden Kent Park'a kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş sırasında vatandaşlara sağlıklı yaşam ve obezite ile ilgili bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, burada yaptığı açıklamada, iş hayatı ve diğer yaşam tarzı koşulları nedeniyle günün neredeyse yarısını oturarak, bilgisayar başında geçiren, alışverişi dahi bilgisayardan yapan toplumların sağlıklarının hareketsiz kalmaları nedeniyle tehdit altında olduğunu söyledi.

Türkoğlu, "Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen bir hareket biçimidir. Düzenli aktivite, kalbe olan kan akışını arttırır ve kalp krizi ge­çirme riskini azaltır. Kandaki şeker değerlerinin kontrolünü sağlayarak kan şekerinin kontrolüne yardımcı olur, kan basıncını azaltır, metabolizmayı hızlandırır ve kilo alımını önler. Damar yapısına etkileri nedeniyle beyine olan kan akışının artışına bağlı olarak erken bunama ve unutkanlık gelişim riskini azaltır, akciğerlerin kapasitesini artırır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.