Kırşehir

Kırşehir'i 49 bin turist ziyaret etti

16:40 17 Nisan 2018
Kırşehir'i 49 bin turist ziyaret etti

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir, geçen yıl kenti yaklaşık 49 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Özdemir, Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Turizm Haftası açılış toplantısında yaptığı konuşmada, Kırşehir'in turizm potansiyeli açısından Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Şehri ziyaret eden turist sayısında artış yaşandığını vurgulayan Özdemir, "Şehrimize 2017 yılında yaklaşık 49 bin yerli ve yabancı turist geldi. Önemli değerlerimiz olan Kırşehir Müzesi, Mucur Yeraltı Şehri ve Kaman Kalehöyük Müzesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin sayısı 36 bin 473 oldu. Amacımız, yaptığımız çalışmalarla Kırşehir'i daha iyi noktalara taşımak, kente daha çok misafir ağırlamaktır." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ercan Ateş ise, turizm etkinlikleri ve kurumların koordineli çalışmaları ile tarih ve kültür açısından önemli olan kente gelen turist sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısından Kırşehir'in de pay alması gerektiğine vurgu yapan Ateş, şunları kaydetti:

"2017 verilerine göre her yıl ülkemize 30 milyon civarında turist girişi olmaktadır. Bu paydan Kırşehir’e ne kadar turist çekebiliriz, bunu düşünmek lazım. Tüm kesimleri kucaklayan, herkese gönül kapısını açan, kültürünü, tarihini, sanatını tüm kesimlere yayan Ahi Evran’ın memleketi Kırşehir’de turizm potansiyeli geliştirilmelidir. Saz ve söz ustası Neşet Ertaş’ın, Yunus Emre’nin, Cacabey’in ve daha nice tasavvuf ve bilim adamlarının memleketi Kırşehir tarihini gençlerimize iyi öğretmeliyiz. Kültür ve tarih arasındaki bağ yok olursa o diyarda kültürden ve turizmden söz edilemez. Bize düşen görev, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak ilimizde turizmi geliştirmek için seferber olmaktır."

Konuşmaların ardından halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından Ustalar Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müzik ve Oyun Topluluğu ‘Neşet Ertaş’ türküleri seslendirdi.

Program, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Eren’in "Destinasyon Markalaşmasında Destinasyon İmajı ve Kişiliği" adlı konferansı ile devam etti.

Galeri Salonunda "Tarih Kültür Sanat ve Turizm Şehri Kırşehir" fotoğraf sergisinin açılışının da yapıldığı toplantıya, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.