Kırşehir

10 bin fidan öğrencilerle büyüyecek

14:15 19 Nisan 2018
10 bin fidan öğrencilerle büyüyecek

Kırşehir'de ilk, ortaokul ve lise öğrencileri, "Ağaçlar Benimle Büyüsün" projesi kapsamında okullarının kampüsüne dikilmesine katkı yaptıkları 10 bin fidanın bakımını da yapıyor.

Ankara-Kayseri karayolu üzerinde yer alan Bil Okulları kampüsüne öğrenciler, idareciler ve velilerin de katkısıyla mart ayından itibaren 10 bin fidan dikildi. Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Kırşehir ve Bursa'dan temin edilen başta kızılçam ve çeşitli ağaç türlerinden fidanları toprakla buluşturan okul, il genelindeki tüm kurumlar arasında en fazla fidan diken kurum oldu.

Kırşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca, Bil Okulları Genel Müdürü Mustafa Çelik'i ziyaret ederek, kurum adına teşekkür belgesi verdi.

Çelik, belge takdim töreninde yaptığı konuşmada, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin küçük yaşlardan itibaren ağaç ve doğa sevgisi kazanmaları için "Ağaçlar Benimle Büyüsün" projesi başlattıklarını söyledi.

Mart ayından itibaren çok sayıda toprakla buluşturduklarını dile getiren Çelik, "2 bin fidanı Kırşehir'den 8 bin fidanı da Bursa'dan kendi imkanlarımızla temin ettik. Kampüsümüzde 6 tane okulumuz var. Tüm öğrencilerimizin katıldığı programlarla fidanları toprakla buluşturduk. Fidanların bakımlarında öğrencilerimiz bizzat görev alıyor. Onlar büyüdükçe fidanlar da birlikte büyüyecek." dedi.

Karaca da 10 bin adetle en fazla fidan dikimi gerçekleştiren kuruma teşekkür belgesi verdiklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.