Kırşehir

Kaman 2. Etap TOKİ konutlarında çevre düzenlemesi talebi

12:45 10 Ağustos 2018
Kaman 2. Etap TOKİ konutlarında çevre düzenlemesi talebi

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yapımı devam eden 2. Etap TOKİ konutları şantiye alanında meydana gelen tahribatın giderilmesi için çevre düzenlemesi yapılması talep edildi.

İlçedeki 1. Etap TOKİ konutları önünde açıklama yapan Sarıuşağı Mahallesi Muhtarı Hayati Demirel, TOKİ sitesi yanına yeni yapılan 224 dairelik 2. Etap TOKİ konutları inşaatını alan yüklenici firmanın kendilerine verilen vaatleri yerine getirmeyerek çevre düzenlemesi yapmadığını ileri sürdü.

TOKİ sitesinde bulunan iş merkezini inşaat işçileri için yatacak yer ve yemekhane olarak kullanmak üzere yüklenici firmaya verdiklerini ve karşılığında da TOKİ Sosyal Tesisi önünde çevre düzenlemesi yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

"Çocuklar için bu alan tehlike oluşturuyor. Çocuklar ortada kalan büzlerin üzerinde oynuyor. İlerleyen zamanlarda burada oynayan çocuklardan birisi bu büzlerin altında kalsa bunun hesabını kim verecek. Bütün tehlikeli malzemeler açıkta bırakılmış durumda. Şantiye alanındaki ağaçlar da zarar gördü. Burada yüklenici firma yaklaşık 50 tane 10 yıllık yetişmiş ağacı söktü. Burayı hafriyat ile doldurdular. Yollara kendi malzemelerini koydukları için yollarımız kullanılmaz durumda, TOKİ halkı perişan oldu. Biz düğünleri, cenazeleri bu sosyal tesiste yapıyoruz ama burası böyle toz halindeyken düğün yapılamıyor. Bu işin peşini bırakmayacağız, gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına kadar gidip şikayetimizi ileteceğiz."

TOKİ sakinlerinden Mehmet Yavuz ise 2. Etap çevresinde acilen düzenleme yapılması gerektiğini ifade ederek, yüklenici firmanın sorumluluklarını yerine getirmesini beklediklerini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.