Esmâ-i Hüsnâ derslerine büyük kapanış programı

Mustafa İslâmoğlu'nun 5 yıldır sürdürdüğü Esmâ-i Hüsnâ dersleri muhteşem bir kapanış programıyla sona eriyor.

Esmâ-i Hüsnâ derslerine büyük kapanış programı
Esmâ-i Hüsnâ derslerine büyük kapanış programı
GİRİŞ 05.06.2013 13:23 GÜNCELLEME 05.06.2013 13:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

9 Haziran'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek bu özel programa, İstanbul başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından binlerce davetlinin katılması bekleniyor.

Yaşayan İslâm mütefekkirlerinden Mustafa İslâmoğlu'nun 2008 yılında Akabe Vakfı'nda başlattığı Esmâ-i Hüsnâ dersleri sona eriyor. Yaklaşık 5 yıldır süren ve bugüne kadar 83 oturumda detaylıca anlatılan 99 güzel isim, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 9 Haziran Pazar günü saat 14:30'da yapılacak 'Hıtâmuhu Misk' programıyla nihayet buluyor.

Akabe Vakfı'nın düzenlediği 'Hıtâmuhu Misk' programında Mustafa İslâmoğlu, "özel bir ders" işleyecek. Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak programda 5 yıllık çalışmanın sinevizyonu ve Senai Demirci'nin yapacağı Esmâ duası yer alacak.

Büyük bir ilginin beklendiği programa, sivil toplum, akademi, sanat ve siyaset camiasından önemli simalar katılacak. Halka açık olarak gerçekleştirilecek program Hilal Televizyonu'ndan da canlı olarak yayınlanacak.
İslâmî düşünce konusunda çok sayıda yayınlanmış eseri bulunan Mustafa İslâmoğlu, 5 yıldır Akabe Vakfı'nda "açık ve sivil bir üniversite" olarak Esmâ-i Hüsnâ dersleri yapıyor. Kur'an'dan yola çıkarak Allah'ın 99 ismini işleyen İslâmoğlu, her bir esmânın, lugavî, nazarî ve Kur'anî çerçevesi yanında hayata yansıyan boyutlarıyla da günümüzün diliyle anlatıyor.

Bu derslerin gayesini, "Allah'ı tanımanın en sağlıklı yolu esmâsını bilmektir, Allah'ın esmâsını bize bildiren en önemli kaynak ise vahiydir." şeklinde açıklayan İslâmoğlu, geleneksel esmâ anlayışının ötesine geçerek Allah tasavvurunun inşasında esmânın rolüne önemli vurgular yapıyor.

Beş yıl boyunca halka açık olarak gerçekleştirilen, televizyon ve internette canlı olarak yayınlanan Esmâ-i Hüsnâ dersleri 3 ciltlik bir kitap olarak da düşünce ve ilim dünyasının istifadesine sunulmuş bulunmaktadır.
Programda Mustafa İslâmoğlu'nun, bir sonraki önemli projesini de açıklaması bekleniyor.

Mustafa İslâmoğlu kimdir?

Mustafa İslâmoğlu, 1960 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu.
Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü ve Ezher Üniversitesi'nde Tefsir ve Fıkıh bölümlerinde eğitim aldı.
1990'da Akabe Vakfı'nın kuruluşuna öncülük etti ve eğitim çalışmalarını bu yapı bünyesinde sürdürdü.
Yürek Devleti, İmamlar ve Sultanlar, Yahudileşme Temayülü, Yürek Fethi, Üç Muhammed, Hayatın Yeniden İnşası, İslâmî Hareketler ve Kıyamlar Tarihi, Kader Risalesi başta olmak üzere 40'ı aşkın yayınlanmış eseri bulunuyor.

1992'de başladığı ve aralıksız 16 yıl süren Tefsir Derslerinin bitiminde "Hayat Kitabı Kur'an Gerekçeli Meal-Tefsir" çalışması yayınlandı. Tefsir derslerini model alan Kur'an Halkaları bütün Türkiye ve dünyada yayılmaya başladı.

Uzun yıllar Selam, Akit, Yeni Şafak gazetelerinde köşe yazıları yazan, Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde konferanslar veren İslâmoğlu, yaklaşık 8 yıldır Hilal Tv'de, "Vahyin Penceresinden" isimli programı yapıyor. 6 yıldır iki ayda bir çıkan Kur'ani Hayat Dergisinin de başyazarı.

Akabe Vakfı bünyesinde ilmî çalışmalarını sürdüren İslâmoğlu evli ve 5 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 3
  • soydana 10 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar üfürmeyin lütfen. acaba mustafa islamoğlunu eleştirenler kaç dersini tam dinledi, kaç kitabını tam okudu. birilerinin parça parça kesip yayınladığı videocuklarla bir alime kara çalmaya hatta iftira etmeye utanmıyorlar mı. hadi utanmıyorlar Allah'tan da mı korkmuyorlar. Lütfen yorumlarımız bir müslümana yakışır olsun. Ayrıca mustafa islamoğlu iranda eğitim almamıştır. Velev ki almış olsun, İran da müslüman ülke ve islamı bizden daha iyi yaşayan birçok insan var. Teoman beyin saydığı alimler kendi zamanının alimi, mustafa islamoğlu da günümüzün alimidir. saygılarımla...
    Cevapla
  • teoman oraloglu 10 yıl önce Şikayet Et
    yakin ehlinden nasihat. tefsir ve fıkıh ilmi almış birinin,, tefsirlere muhalif sözlerini anlamak çok zor. Allah c.c dostlarının yolu üzere gidilse aslında sorun olmayacak. ama kendi yorumunu katarsan, işte bu çok tehlikeli ve sakıncalı... sırf arabi lisanı bilmek kafi değil. alimlerin yolu üzere olacaksın. imam ı Rabbani hazretleri- imam ı gazali hazretleri-ibrahim hakkı hazretleri- abdulkadir geylani hazretleri- halid i bağdadi hazretleri- molla hüsrev hazretleri- dehlevi hazretleri-beyhaki hazretleri- said i nursi hazretleri vs. vs. ama muhakkak bir alimin eteğine yapışarak hareket ediniz. yoksa sapıtırsınız da, kendinizin bile haberi olmaz. örneğin,, sakal ,, şu an sünnet üzere değil. bidat. bidat ehli de kuran ı kerimi anlıyamaz(Halid i bağdadi hazretleri-imam ı gazali hazretleri).. bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • siyahnur 10 yıl önce Şikayet Et
    İslamoğlu. İran'da aldığı eğitimi yazmamışsınız onu neden pas geçtiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?