Beyaz dişler iş başvurusunda avantaj sağlıyor

Uzmanlar, bembeyaz dişlerin iş başvurusunda iyi bir referans olduğunu ve diğer adaylara göre o kişiyi yüzde 50 avantajlı duruma getirdiğini söylüyor.

Beyaz dişler iş başvurusunda avantaj sağlıyor
Beyaz dişler iş başvurusunda avantaj sağlıyor
GİRİŞ 14.09.2013 12:05 GÜNCELLEME 14.09.2013 12:05

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Aladağ, beyaz dişlerin kişinin kendine olan özgüvenini gösterip karşı tarafta olumlu etki bıraktığını belirterek, iş başvurusunda bunun tercih sebebi olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişe kıyasla artık günümüzde kişilerin sosyal statüleriyle birlikte dişlerinde estetik görüntüye büyük önem verdiğini anlattı. İş başvurusu öncesinde, önemli bir günde ya da düğün gibi organizasyonlar öncesinde kişilerin diş beyazlatma ya da çeşitli restorasyon işlemleri gerçekleştirdiğini ifade eden Aladağ, bu ilginin gün geçtikçe daha da arttığına işaret etti.

Dişlerin temiz ve beyaz olması, eksik dişin mutlaka protezle tamamlanmasının sosyalliğin artmasıyla çok önem kazandığına dikkati çeken Aladağ, şöyle konuştu:

"İnsanlar diş estetiğine her geçen gün daha da önem veriyor. Bu estetiğin içerisinde diş taşının temizlenmesi, dişlerin yüzeyindeki lekelerin uzaklaştırılıp parlatılması, eksik dişlerin yerine yapılacak protezlerde porselenin tercih edilmesi, porselen lamine restorasyonlar yer alıyor. Tabii ki estetik denilince sadece bunlar yetmiyor. Diş aralarını dolduran diş eti dolgularının da sağlıklı olması gerekiyor. Sağlıklı bir diş eti varsa sağlıklı diş etinin görüntüsü ile estetiği ayarlanmış düzgün dişler beyaz estetiği oluşturuyor. Diş ve diş etinin birbirini çok iyi dengelemesi gerekiyor. Diş etleri sağlıksızsa istediğiniz kadar diş estetiği yapın bir şey ifade etmez. O nedenle diş eti sağlığı da diş estetiği kadar çok önemlidir."

"Beyaz dişler iş başvurusunda iyi bir referans"

Beyaz dişlere sahip kişilerin toplumda da dikkati çektiğini ve bunun birçok alanda kapıyı açabildiğini dile getiren Aladağ, "Beyaz dişler kişinin kendisine gösterdiği titizliği hayatına da gösterdiği yönünde algılanıyor ve önemseniyor" dedi.

Özellikle iş başvurularında beyaz dişlerin önemini vurgulayan Aladağ, şöyle devam etti:

"Beyaz dişler kişinin kendine olan özgüvenini gösteriyor ve karşı tarafta olumlu bir etki bırakıyor. İş başvurularında da tercih sebebi oluyor. Kimi kişinin ayakkabısına, kıyafetine bakar kimi de dişlerine. Dişin görüntüsü çok önemli. Dişler sararmış mı, protez mi, kırık mı gibi şeyler karşı tarafın algısında da etkili oluyor. Dişleri sapsarı olan kişinin çok sigara içtiği ve işine adapte olamayacağı düşünülerek iş başvurusunda olumsuz görüş bildirilebilir. Bembeyaz dişler ise iş başvurusunda iyi bir referanstır. Diğer adaylara göre o kişi yüzde 50 avantajlı duruma gelir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim