Mesajlarınızın yerini bulmasında ses ne kadar etkili?

Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mahmut Açıl, "Mesajlarınızın yerini bulmasında yüzde 55 beden dili, yüzde 38 ses tonu ve yüzde 7 kelimeler etkilidir." dedi.

Mesajlarınızın yerini bulmasında ses ne kadar etkili?
Mesajlarınızın yerini bulmasında ses ne kadar etkili?
GİRİŞ 09.11.2013 14:37 GÜNCELLEME 09.11.2013 17:14

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) ve Genç HÜRSİAD üyeleri 'İş dünyasında beden dili kullanımı, etkili iletişim ve önemi' konulu seminerde buluştu.

Genç HÜRSİAD organizasyonuyla Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde (ŞKM) gerçekleşen program yoğun katılımla gerçekleşti. Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mahmut Açıl hocanın verdiği konferansa HÜRSİAD ve Genç HÜRSİAD üyeleri yoğun katılımla gerçekleşti. Açılış konuşması yapan Genç HÜRSİAD Başkan Yardımcısı Ali Can Koçak, dernek olarak bu eğitim ve bilgilendirme programlarını ile üyelere yeni vizyonlar kazandırmak olduğunu ifade etti.

İletişimde beden dilinin çok önemli olduğunu vurgulayan Koçak, "Bazen bir hareket bin söze bedeldir. Bir kişiyle iletişim kurduğumuzda söylediklerimiz ne kadar önemli ise hareketlerimizle o kişide bıraktığımız intiba da o kadar önemlidir. Başkalarının gerçekte ne söylemek istediğini anlamak için önce kendi vücut dilimizi öğrenmemiz şarttır. Onun için bu eğitimi önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

"KONUŞMA TARZI, KIYAFET, TAKILAN AKSESUAR, HATTA YÜRÜYÜŞ TARZI BİLE İŞ İLİŞKİLERİNDE ŞAŞIRTACAK DERECEDE ETKİLİ"

Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mahmut Açıl, konuşma tarzının, kıyafetin, takılan aksesuarın, hatta yürüyüş tarzının bile iş ilişkilerinde şaşırtacak derece etkili olduğunu açıkladı. Mahmut Açıl, "Mesajlarınızın yerini bulmasında yüzde 55 beden dili, yüzde 38 ses tonu ve yüzde 7 kelimeler etkilidir. Verilen mesaj beden dili ve ses tonu uyumlu olmalıdır. İş dünyasında başarılı olmanın yolu, hem akılcı düşünmek hem de vizyon sahibi olmak ve başarılı iletişim kurabilmektir." diye konuştu.

Seminer sonunda Mahmut Açıl hocaya programın anısına Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Nakıboğlu tarafından plaket verildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri