Zengin çocuğun beyni de büyük!

Uzmanlara göre yoksul çocukların beyinleri, yetişme koşulları ve beslenme eksikliği nedeniyle zengin çocuğa göre yüzde 6 daha küçük oluyor.

Zengin çocuğun beyni de büyük!
Zengin çocuğun beyni de büyük!
GİRİŞ 19.04.2015 14:01 GÜNCELLEME 19.04.2015 14:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD’li bilim dergisi ‘Nature Neuroscience’ da yayımlanan bir makalede, zengin çocuklarının beynin fakir çocuklarına göre daha büyük olduğu öne sürüldü.

Zengin ailelerin, çocuklarına daha ilgili bir şekilde annelik ve babalık yaptığı, daha çok kitap okuduğu ve beslenmesini daha sağlıklı biçimde karşıladığı ortaya kondu. Stresli bir ev ortamında büyüyen fakir çocuğun okul çağındaki başarısızlık sebeplerinden biri beslenmesindeki düzensizlik olarak tespit edildi.

3 ila 20 yaşındaki çocukların binden fazla emar testinin incelendiği araştırmada, yıllık 25 bin dolardan az kazanan bir ailenin çocuğunun beyninin, yılda 150 bin dolar kazanan bir ailenin çocuğunun beyninden yüzde 6 daha küçük olduğu tespit edildi. Özellikle beynin ‘gri madde’ olarak adlandırılan, ‘dil öğrenme’ ve ‘problem çözebilme’ gibi yeteneklerden sorumlu olan bölgesinde, fakir çocukların beyninin yüzeyinin daha küçük olduğu gözlendi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 2
  • muhtelif 8 yıl önce Şikayet Et
    Mesele buyuklukte degil işlevde...
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    her zaman geçerli deyil kardeşim yarı aç gittiği okulda her zaman okul birincisi oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!