100 öğrenci adres sorup aynı anda bayıldı

Karaman'da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 4 öğrenci, 'Flash Mob' olarak nitelendirilen kalabalık bir grubun toplu haldeki ani hareketine karşı, halkın tepkisini ölçmeye yönelik proje hazırladı.

GİRİŞ 21.12.2012 07:10 GÜNCELLEME 22.12.2012 19:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yarışma projesini kentin en işlek sokaklarında uygulayan yarışmacı öğrenciler, destek aldıkları okuldaki 100 arkadaşıyla birlikte, yolda adres sordukları kişilerin karşısında aynı anda bayılarak yere yığıldı.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki 11'inci sınıf öğrecileri Muhammet Tunç, Fatma Demirelli, Yasin Ulaş ve Begüm Demirci Koç Holding'in, ülke genelinde düzenlemiş olduğu 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' yarışmasına katılmak için müracaatta bulundu. Öğrenciler, 'Flash Mob' olarak nitelendirilen kalabalık bir grubun toplu haldeki ani hareketine karşı, halkın tepkisini ölçemeye yönelik proje hazırladı. Okuldaki 9, 10 ve 11'inci sınıftaki 100 öğrencinin desteğiyle gerçekleşen yarışma projesi için kentin en işlek caddesi seçildi.

ADRES SORUP BAYILDILAR

Yarışmacıların lideri Muhammet Tunç, bir grup arkadaşıyla yolda karşılaştıkları kişileri durdurup adres sordu. Karşısındaki kişiler adresi tarif ettiği sırada öğrenciler bir anda caddenin farklı noktalarında bulunan diğer arkadaşlarıyla birlikte aynı anda bayılarak yere yığıldı. 2 farklı noktada 5 kez gerçekleşen 'Flash Mob'da, öğrencilerin bu hareketi karşısında adres sordukları kişiler ve çevredekiler şok oldu. Bazıları ne olduğunu anlamaya çalışırken, bazıları bayılma rolü yapan öğrencilere müdahale etti, bazıları da gülerek öğrencilerin yanından ayrıldı.

"VATANDAŞLARIN TEPKİLERİNİ İNCELEDİK"

Halkın tepkilerini incelediklerini belirten ve gruplarına 'Dejavu 112' adını verdiklerini arlatan Muhammet Tunç, şunları söyledi:

"Bizim, sloganımız 'Biz yaşamla ölüm arasındaki en ince çizgide anı tekrardan yaşayanlarız' Bu yarışmada bizim amacımız 'Flash Mob' gerçekleştirmekti. Böylece vatandaşlarımızın tepkilerini kayıt altına aldık. Örnek olarak adres sorduk. O anda bize cevap vermeye kalktıklarında biz hepimiz aynı anda bayılma numarası yaptık. Birçok vatandaşımız şaşkınlık içerisinde oldu. Bazı vatandaşlarımız da bilinçli olarak bizi ne olduğunu sorarak bayıldığımız görünce yerden kaldırdılar. Bilinçli bir şekilde uygulamalarımızı tamamladık. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Projemizin video görüntülerine ve analiz raporunu Koç Holdingin düzenlemiş olduğu 'ww.liseler.mesleginiyarisiyor.com' adresine göndereceğiz. Yarışma, halkın oylarının da göz önüne tutularak derecelendirilecek. Onun için bize oy vermek isteyenler yarışmaya ait web adresine girip, 'Dejavu 112' adını verdiğimiz grubumuza oy verebilirler."

1 Ocak'ta sonuçlanacak yarışmada yurt genelinden katılıp dereceye girecek grubun 4 üyesine birer bilgisayar, okula da 15 bin lira ödül verileceği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • ömer bağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    isim hatası. projenize koyduğunuz isim çak hatalı neden türkçe bi isim koymadınız türkçe isim kullandığınız zaman işleriniz ters mi gidiyor ne bu saçma sapan kelimeler ve yabancı hayranlığınız
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    olmamıs asıl bu genclerın davranısları ıncelenıp gurup hareketlerındekı bozukluklar ıncelenmelı bence. yan kesici gibi kisinin etrafina dadanmislar ulumalar falan zaten denek ne oluyo lan der ve gider bi sokakta 10 metrelik bi mesafede 100 cocuk korun bile dikkatinden kacmaz bi defa ha illada bilimsel sonuc istiyolar ise japon larin bu tip komedi saka programlari var you tube de onlara bakip da ornek alsinlar
    Cevapla
  • Celcelet 11 yıl önce Şikayet Et
    en işlek cadde?. en işlek cadde ismet paşa caddesi de burası oranın ara sokağı desek doğru olur. bu performans ile yarışma kazanamazlar. yok keser gibi bekliyorlar, vatandaş kaçıyor zaten :)
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    tam bir düşüncesizlik. ya adres sorup,karşısında bayıldıkları kişi... bir kalp hastası olup,bu eylem karşısında oracıkta kalp krizi geçirip ölüverseydi ne olucaktı,olamaz mıydı,az bir ihtimalde olsa olamıyacak birşey değildi.
    Cevapla
  • memayaz 11 yıl önce Şikayet Et
    fikir güzel, eylem fena :(. anaokulu öğrencileri daha iyi iş çıkarabilirlerdi. vatandaş da zaten ciddiye bile almıyoır. bereket ki öğrencilere saldıran olmamış. bu da vatandaşın duyarlılığı. bir r deliye denk gelse öğrencilere saldırabilirdi. olmamış çocuklar. bnaştan daha iyi bir kurgu yapnız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi