10 bin kitapla Van, Bitlis ve Mardin'e kütüphane

''81 İle 81 Kütüphane Projesi'' kapsamında toplanan yaklaşık 10 bin kitapla Van, Bitlis ve Mardin'de kütüphane kurulacak.

10 bin kitapla Van, Bitlis ve Mardin'e kütüphane
10 bin kitapla Van, Bitlis ve Mardin'e kütüphane
GİRİŞ 30.03.2013 23:51 GÜNCELLEME 30.03.2013 23:51

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, proje çerçevesinde yaklaşık 10 bin kitap toplandığı belirtilerek, kitaplarla Van, Bitlis ve Mardin'de önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 2 ilkokul ile engelliler derneğinde kütüphane kurulacağı aktarıldı.

Projeyle, kütüphanesi olmayan okullardaki öğrencilerin kitaplara ve ihtiyaç duydukları bilgilere daha rahat ulaşabilmelerinin amaçlandığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

''Sadece kitapları göndererek değil, bizzat okulları ziyaret ederek kütüphane açmayı düşündük. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, hem kütüphanenin açılacağı okullara giderek öğrencilerle bir araya gelecek, onlara hediyeler verecek hem de yerel yetkilileri ziyaret edecek.''

Açıklamada, gerek üyelerden gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarından bağış yoluyla toplanan kitaplarla geçen yıl Kırklareli, Uşak, Kırıkkale, Osmaniye, Bayburt, Mardin ve Van'da birer kütüphane kurulduğu hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi