Harry Potter'in yazarı takma adla roman yazmış

Dünya çapında milyonlarca satan "Harry Potter" roman dizisinin İngiliz yazarı J.K Rowling, takma ad kullanarak polisiye bir roman yazdığını itiraf etti.

Harry Potter'in yazarı takma adla roman yazmış
Harry Potter'in yazarı takma adla roman yazmış
GİRİŞ 14.07.2013 16:42 GÜNCELLEME 14.07.2013 16:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sunday Times gazetesinin haberinde Rowling'in, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı "The Cuckoo's Calling" adlı polisiye romanının nisanda yayımlandığını, olumlu eleştiriler aldığını ve 1500 adet sattığını belirtti.

Rowling, gazeteye verdiği demeçte, Robert Galbraith'i "özgürlük deneyimi" olarak nitelendirdi.

"Beklenti ve reklam gürültüsü olmadan kitap yayımlamanın harika bir duygu olduğunu" dile getiren İngiliz yazar, sırrını daha uzun süre saklamak istediğini ancak bunu başaramadığını ifade etti.

Rowling'in polisiye romanı, Afganistan'da yaralanan ve özel dedektif olan eski asker Cormoran Strike'ın, bir mankenin intiharını araştırmasını konu alıyor.

J.K. Rowling'in yetişkinler için geçen yıl yazdığı "Boş Koltuk" romanı, ABD'de çıktığı ilk haftada 375 bin, İngiltere'de ise 120 bin satmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hasan Seyre 10 yıl önce Şikayet Et
    Uçurtma Avcısı..Khalid Hossain.... Bu günlerde konusu KABİL de geçen romanlar..popüler olmaya başladı...Harry Potter yazarı J.K. Rowling bile modaya uymuş.Khaled Hossain(Halit Hüseyin)..1970 yılında kabilde doğmuş varlıklı bir ailenin çocuğudur. Evlerinde bir Hazaralı hasan diye bir hizmetçi çocuğuda vardır. İkiside aynı yaşlarda doğmuş büyümüş ve okullara gitmişlerdir. Her yıl kabilde düzenlenen Uçurtma yarışında Hasan ile Halit in uçurtması birinci gelirmiş. Ancak zengin çocuk olan Halit..hizmetçisi hasana öyle bir şey yapmışki..fakir Hazaralı hizmetçi ve babası evi terketmişlerdir. Halit yıllarca bunun acısıyla yaşamış. 1980 de Afganistan iç savaşı çıkınca babasıyla Amerikaya göçmüşler. Bir daha Hasandan haber alamamış. Çanlar kimin için çalıyor dersek..Taliban ve El kadie için çaldığını Afganistan dağları ve Kabil eksenli anlatan en iyi yazardır. Romanı 8 milyondan fazla satmıştır. herkese tavsiye ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim