Risale-i Nur ilk kez devlet eliyle basıldı

Diyanet'in bastığı İşârâtü'l-İ'câz Başbakan'ın katıldığı bir program ile tanıtılacak.

Risale-i Nur ilk kez devlet eliyle basıldı
Risale-i Nur ilk kez devlet eliyle basıldı
GİRİŞ 24.01.2014 17:13 GÜNCELLEME 24.01.2014 17:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Risale-i Nur Külliyatı'nın önemli eserlerinden İşârâtü'l-İ'câz adlı tefsirin basımı tamamlandı.

Diyanet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre İşârâtü'l-İ'câz baskısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebelerinin de katılacağı bir programla kamuoyuna açıklanacak.

Programın detayı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İşte Diyanet'in bastığı İşârâtü'l-İ'câz'ın kapak resmi:

YORUMLAR 12
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncüsü Ayasofya’dır. Bediüzzaman 1911'de Şam’da Emevi Camii’ndeki ünlü hutbesinde (Hutbe-i Şamiye) İslam dünyasına musallat olan İslam Alemini saran zülumatın dağılacağı müjdesini vererek “Yetmiş birde (1950-51) fecr-i sâdıkı başladı veya başlayacak. Eğer bu fecr-i kâzip de olsa, otuz-kırk (1981 ve 1991) sene sonra fecr-i sâdık çıkacak” der. Bütün Nur talebelerinin bildiği fecr-i sadık’ın 3 şartı var: 1-Ezan-ı Muhammedi’nin aslı gibi okunması, 2- Diyanet’in Risale-i Nur’u neşri 3.-Ayasofya’nın Camiye dönüşmesi. Birincisi şehit Başvekil Menderes, ikincisini Tayyip Erdoğan ile hayat buldu. Kaldı üçüncüsü. Üçüncüsü (inşallah bu yıl) için Hacı bayram Veli’nin de bir müjdesi var. Şimdi gizli kalsın. Ahirzaman’ın önemli hizmeti Risale-i Nur ve talebelerine aittir. (Diğer cemaatleri inkar ve küçümseme yok. Hepsi büyük ağacın dallarıdır) O zat ise kişi değil şahs-i manevidir. O da hizmetini icra ediyor.
    Cevapla
  • Mehmet Caner 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Yerinde Bir Davranış. Risale-i Nur'un Takke tamış Ağlayan Şeytanların istismarından kurtulması için devletin,milletin hakikatlerini incitmeden,insanların vatandaşın tepkilerini ölçerek katkıda bulunması elzemdir.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    badem ismet ihvana,. esselam, keşke öteki 2 şartı da yazsaydın..beklenen zatın 3 önemli görevi ve kuvveti olacak der üstad...bence beklenen zat zaten geldi..gücü ve kuvveti de var allah için.hitabeti,korkusuzluğu,cesareti,dürüstlüğü ve güvenilirliği ile üstadın işaret ettiği zat halen başımızda..allah onu korusun.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ALİMLERDEN YARARLANI ALLAH SEVER.. Yazandan ve bizlere kazandıaranlardan Allah razı olsun.Bize düşen gönül gözü ile okumaktır.Anlamaktır.Anlatmaktır.
    Cevapla
  • ömer gungen 10 yıl önce Şikayet Et
    RİSALE'İ NURA İHTİYAÇ. Savcı iddianamesinde diyor ki: "Said Nursî eserleriyle üniversite gençlerini zehirlemiştir." Biz de buna mukabil deriz ki: "Eğer Risale-i Nur bir zehir ise, bizim bu zehirlere tonlarla, binlerce kilo ihtiyacımız vardır. Eğer çoklukla olduğu yeri biliyorsa, bize tayyarelerle sevk etsin."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı