Orhan Pamuk ünlü yazarlarla buluşacak

İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin önemli kentlerinden Bilbao'da bu yıl 7. kez düzenlenecek Gutun Zuria Uluslararası Edebiyat Festivali'ne Orhan Pamuk ile birlikte ünlü yazarlar katılacak.

Orhan Pamuk ünlü yazarlarla buluşacak
Orhan Pamuk ünlü yazarlarla buluşacak
GİRİŞ 18.02.2014 13:24 GÜNCELLEME 18.02.2014 13:24

Festivalle ilgili basına verilen bilgilerde, Nobel edebiyat ödüllü yazarlardan Orhan Pamuk, Çinli Gao Xingjian ve Romanyalı Herta Müller'in etkinliğe katılacağı, ayrıca Meksikalı Sergio Gonzalez Rodriguez ve Lydia Cacho, İtalyan Claudio Magris, İspanyol Juan Goytisolo gibi yazarların da Bilbao'da olacağı belirtildi.

Edebiyat söyleşilerinin yapılacağı festivalin 27 Mart'taki açılışında Herta Müller yer alacak. Orhan Pamuk da 5 Nisan'da festivalde bir konuşma yapacak.

Festivalin genel direktörü Maria Luisa Blanco, "Tüm hayatımı kültüre adadım ve hiç bir etkinlikte üç Nobel ödüllü yazarı bir arada görmedim. Gerçekten kolay olmayan bir programı başardık. Festivalin bu yılki teması 'sınır' ama sadece coğrafi olarak değil aynı zamanda dinsel, etnik, ideolojik olarak sınırlar. Bu, edebiyatta klasik bir tema ve şaşırtıcı bir şekilde bir çok yazarı isyankarlıkla bağdaştırıyor" dedi.

İki aşamalı bir programı olan festival 27-30 Mart ve 3-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı