Arap dünyasına aşkın gölgesi düştü

Edebiyatın genç kalemlerinden Gülşah Elikbank'ın bir anne-kız öyküsü ile ilk aşkların hikayesini anlattığı Aşkın Gölgesi adlı romanı, Suriye, Irak, İran, Ürdün, Mısır, Katar, Libya ve Birleşik Arap Emirliklerinde, Arapça olarak raflara girdi.

Arap dünyasına aşkın gölgesi düştü
Arap dünyasına aşkın gölgesi düştü
GİRİŞ 02.04.2014 17:11 GÜNCELLEME 02.04.2014 17:11

Gelecek yıl ise İtalya'da İtalyanca olarak raflarda olacak. Türk dizilerinden sonra, Türk Edebiyatı da Arap dünyası tarafından mercek altına alındı. Yazar Elikbank'ın gerçek bir hikayeden yola çıkarak kaleme aldığı roman, 1988 ile 2009 yılları arasında iki zamanlı olarak kurgulandı ve üç kuşak kadının öyküsünü dillendirdi. Ülkemizde ilk baskısı kısa sürede tükenen romanın 2.baskısı ise Yabancı Yayınları etiketiyle 18 Nisan'da yeniden okurlarla buluşacak.

Aşkın Gölgesi, yazarın on üç yaşında anneannesinin mahallesinde tanık olduğu trajik bir kürtaj vakası üzerine, yıllar sonra içini dökmesiyle ortaya çıktı. Eserde, aralarına aşkın gölgesi düşen bir anne kızın hikayesini okurken, "dul" bir anne olarak bu coğrafyada yaşamanın da ne kadar güç olduğuna tanıklık ediyoruz.

Arap Dünyasına bir aşk romanıyla merhaba diyecek olan Elikbank, "Türk Edebiyatı'nın birçok değerli ismiyle birlikte adımın yurtdışında da anılması beni onurlandırıyor. Umarım bundan sonraki eserlerimle de ülkemizi temsil etme şansına sahip olurum" diyerek sevincini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi