Malcolm X'in en kapsamlı biyografisi

ABD siyaset tarihine damga vuran İslam düşüncesine yaptığı katkılarla da adından söz ettiren liderlerden Malcolm X'in hayatı kalem alındı.

Malcolm X'in en kapsamlı biyografisi
Malcolm X'in en kapsamlı biyografisi
GİRİŞ 01.08.2014 14:27 GÜNCELLEME 01.08.2014 14:27

Amerikan siyaset tarihine ismini kazıyan ve İslam sözcülerinden biri olan Malcolm Little'ın hayatının en kapsamlı biyografisi Amerikalı tarihçi Manning Marable tarafından kaleme alındı.

Malcolm üniversiteyi Harlem sokaklarında doktora tezini ise hapishanede bitirdi. Hapiste olduğu sürece okuma duyduğu açlığı hapishane kitaplığındaki her kitabı okuyarak giderir.

Amerika'nın siyaset tarihine damga vurduğu gibi, İslam düşüncesine yaptığı katkılarla da adından söz ettiren liderlerden biri olan Malcolm X, 1925'te doğdu. Malcolm Little adıyla dünyaya gelen bu insan hakları eylemcisi, adını daha sonra Malcolm X olarak değiştirdi.

İSLAM SÖZCÜLERİNDEN BİRİYDİ
Soyadı olarak "X"i seçmesi, onun için bir başkaldırıydı. 1950'lerin sonuna gelindiğinde Malik el-Şahbaz adını kullanıyordu. A.B.D'deki siyahların Afrika'daki kökleriyle ilişki kurmalarını teşvik etti, onların hakları için çalıştı ve İslam'ın sözcülerinden biri oldu. 21 Şubat 1965'te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayata veda etti ve cenazesine binlerce kişi katıldı.

Kitap hakkında daha fazla bilgi ve sipariş şartları için bu linkten yararlanabilirsiniz...

HAYATINA DAİR BİLİNMEYENLERE IŞIK TUTUYOR

Malcolm X: Arayışlarla Dolu Bir Hayat başlıklı kapsamlı biyografi, bu efsanevi liderin hayatıyla ilgili gerçeklere ve bilinmeyenlere ışık tutuyor. Amerikalı tarihçi Manning Marable'ın kaleme aldığı eser, yayımlandığı sırada New York Times tarafından yılın en iyi on kitabından biri olarak gösterilmiş ve 2012'de tarih dalında Pulitzer Ödülü'nün sahibi olmuştur.

Kitabın künyesi
Konu : Edebiyat/ Biyografi - Otobiyografi - Monografi
Stok Kodu : 9786053753971
Boyut : 15.0x23.0
Sayfa Sayısı : 592
Basım Tarihi : 2014-06
Çeviren : Orhan Düz
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?