İş dünyasında başarıya götürecek 40 dörtler

İş dünyasında başarılı olamıyorum diye üzülmeyin. İşte sizi ''40 dörtler'' başarıya ulaştıracak baş ucu kitabı...

İş dünyasında başarıya götürecek 40 dörtler
İş dünyasında başarıya götürecek 40 dörtler
GİRİŞ 07.08.2014 12:18 GÜNCELLEME 07.08.2014 14:38

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri görevini yürüten Dr. Hayri Baraçlı yayınladığı ''Yönetimde 40 Dörtler'' kitabı ile iş dünyasında başarının formülünü çok farklı bir bakış açısıyla ele alarak 4 başlık altında 40 maddede topladı.

Bütün bilgilerin birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve yaşam çizgilerimiz dışında kalan farklı fikir ve deneyimlerin, yönetim bilimiyle ilgilenen çok farklı bir bakış açısı kazandıracağı düşünülerek hazırlanan bu kitap, içinde yaşadığımız bin yılın günümüzdeki ve gelecekteki yöneticileri ile yönetici adaylarına hitap ediyor.

İLGİNÇ İPUÇLARI VERİYOR!

Yönetimde 40 Dörtler kitabı; ’’İşletme, Ürün, Yönetim, İnsan’’ başlıkları altında dört ana bölümden oluşuyor ve konuya hangi açılardan bakacağımız konusunda bizlere ipuçları veriyor.

Dört başlıkla kimi zaman sizi çözüme götürecek dört adım, kimi zaman ise karşı karşıya olduğumuz kavaramın dört ana noktası anlatılmış. Yönetici ve liderlerin yanı sıra, yönetici ile lider olmayı hedefleyenlere de akılda kalıcı formüllerle yol göstermeye gayret edilmiş.

4 ANA BAŞLIK 40 MADDE

Dört ana bölümün altında ise kırk maddede toplanan yönetim biçimleri yer alıyor. Bu kırk maddenin tamamı yine kendi içinde ayrılan dört başlık altında tüm detayları ile açıklanıyor.

Aforizmalar, gerçekler, yeniden tanımlanan kavramlar,  mitler, grafikler, şekiller ve anektodlarla zenginleştirilen kitap, okuyucuya düşünme ve bildiklerini yeniden sorgulama fırsatı veriyor.

Ayrıca, hayatın içinde sıradan ve birbirinden bağımsız gibi görünen birçok unsurun,  yönetim bilimiyle olan ilişkisi de farklı bir bakış açısı ile sunuluyor.

ORTA ÇAĞ'DAN MISIR PİRAMİTLERİNE YOLCULUK

İşletmeleri ve yöneticileri başarıya götürecek formüllerin anlatıldığı bu çalışma, bir işletmeyi başarıya götüren yöntemlerin yanı sıra ‘’lider yönetici’’nin temel özellik ve niteliklerini de ayrıntılarıyla temellendiriyor.

Yönetim kavramının hayatımızın her noktasında nasıl nüfus ettiğini; tarihten, edebiyattan, sanattan, siyasetten birçok figür ve olay ile ilişkilendirerek anlatılan bu çalışma, okuyucuyu bazen ortaçağ kasabasına, bazen de Mısır piramitlerine götürüyor.

TARİHİ KARAKTERLERLE YÖNETİM İLİŞKİSİ

Sokollu Mehmet Paşa’dan Mehmet Akif Ersoy’a Sherlock Holmes’tan Albert Camus’ye,  Mimar Sinan’dan Edison’a kadar tarihte adını yazdırmış birçok önemeli karakter ve şahsiyetin yönetim bilimiyle ilişkisi ele alınırken, aynı zamanda yönetim bileşenlerinin ilk gençliğimizde hatta çocukluğumuzda dahil bizlerle nasıl birlikte olduğunu bir kez daha anlama fırsatı veriyor.

DEĞİŞİMİ VE YENİLİĞİ SAVUNANLARA İTHAF EDİYOR

Alışılmışın dışında farklı bir tarzla yazılan ve hızlıca okunabilecek akıcı bir dille kaleme alınan bu eser;  çok çalışmanın değil akıllı çalışmanın gücüne inananlara, daima değişim ve yeniliği savunanlara, işini rüyalarına taşıyanlara; aynı zamanda yöneticilere, yönetici adaylarına, gençlere, kendini genç hissedenlere, tecrübelerini tazelemek ve yeniden keşfetmek isteyenlere ithaf ediyor.

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Yönetimde 40 Dörtler

Yazarı: Hayri Baraçlı

Yayınevi: Alfa Yayınevi

Sayfa sayısı: 215 sayfa

Kitap hakkında teknik bilgi almak ve sipariş şartları için tıklayın

 


 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk