Ahmet Davutoğlu'nun sırrı bu sözlerde mi?

Dün Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Başbakan olarak tanıttığı Ahmet Davutoğlu efsanesi bu sözlerde mi gizli?

Ahmet Davutoğlu'nun sırrı bu sözlerde mi?
Ahmet Davutoğlu'nun sırrı bu sözlerde mi?
GİRİŞ 22.08.2014 08:45 GÜNCELLEME 22.08.2014 08:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Habertürk gazetesinden Muhsin Kızılkaya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hayatından bir kesiti bugünkü köşe yazısına taşıdı. Kızılkaya'nın Gürkan Zengin'in kitabındaki alıntısı Davutoğlu efsanesi bu sözlerde mi gizli? sorusunu akıllara getirdi.

İşte Muhsin Kızılkaya'nın bugünkü köşe yazısından bir bölüm: 

"Hoca” adlı kitabında Gürkan Zengin şöyle bir anekdot anlatır: “Ahmet Davutoğlu, Iraklı Sünni grupları seçimlere girmeye ikna etmeye çalışıyordu. Onu dinleyen Iraklılar arasında, en köklü Sünni Arap aşiretlerinden Ubeydiye’nin yaşı ilerlemiş lideri de vardı. İhtiyar aşiret reisi, Davutoğlu’nun konuşmasını gözyaşları içinde dinledikten sonra ayağa kalktı ve yanındakilere şöyle dedi: Bu adamı dinleyeceksiniz, bu adam bir Bağdatlı gibi konuşuyor!” Belki de Davutoğlu efsanesinin sırrı bu sözlerde gizlidir. Biz Batı’ya hep, onların dilini, kavramlarını kullanarak yaklaştık. Ne kadar “onlar gibi” olduğumuzu ispatlamaya çalışarak geçirdik bir yüzyılı. Siyasette böyle oldu, sanatta böyle, edebiyatta böyle... 

YORUMLAR 4
  • m.yukser 9 yıl önce Şikayet Et
    Irak, Suriye,filistin,Mısır,Libya ve daha diğer ezilenler.. Osmalıda 600 yüz yıl refah içinde yaşadınız. Ne zaman içinizdeki hainler, Müslüman avcısı vahşilerle işbirliği yapıp Osmanlıdan ayrıldınız. Ogün bu gündür ağlıyorsunuz. Biz de sizinle ağlıyoruz. Sizler bizim Ata yadigarı emanetlerimizsiniz. Gelin artık tekrar birlik olalım. Bunu düşünmeye başlayın. Bu Millet tarihi buyunca mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuştur. 10 yıl önce suriye ye gezmeye gitmiştim. Orada bizim Türkiye den geldiğimiz öğrenen çok yaşlı bir suriyeli ayağa kalktı, hepimizi ağlayarak tek tek öptü. İçime işleyen şu sözleri söyledi. "Bizi öksüz bırakıp gitmiştiniz. Geri mi geldiniz?" Anlatabiliyorum değil mi.. Vakit geliyor. Aş pişiyor. Allah zalimin sonunu yaklaştırıyor.
    Cevapla
  • ayhandemir 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. allah utandırmasın
    Cevapla
  • seyfullah YANIK 9 yıl önce Şikayet Et
    Seyfullah YANIK. Rabbim bana siyaset yapma imkanı verse de Sayın DAVUTOĞLU'na yakın mesaide bulunabilsem, en mutlu insan olurum.Dün akşamki konuşmasındaSayın DAVUTOĞLU'nun şu sözü '2Rabbim bizleri kendi yolundan ayırmasın'' Sözü.Evet.Amin Amin.Sayın DAVUTOĞLU'nun gelmesi gerektiğine inandığım ve de Ak Parti deki konjonktüre baktığımda hep DAVUTOĞLU demişimdir.Ta bir yıl öncesinden söylediğim,sayıkladığım bu isim açıklandığı anda ayağa kalktım dedim ki '''İŞTE BU'' evet Ak Parti yeni Türkiyenin restorasyonunda büyük başarı yakalayacaktır.MİLLETİMİZE,ÜLKEMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.ALLAH CC YOLUNU AÇIK VE BAŞARILI EYLESİN.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayatım boyunca Allah’ın emirlerinden dışarı çıkmadım. Allah’ın rızasını kazanmak için uğraştım. Tek gâyem bu idi. Fatih Sultan Mehmet Han,. Kerkük, Musul, Bağdat sana muhtaç Osmanlı,Hoş geldin Şeref verdin Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye, YEDİ DENİZ ÜÇ KITA sana susuz sana hasret, Müslümanlar Halifesiz Sahipsiz bırakma Allah,ım,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'