Davutoğlu'nun kitapları satış rekorları kırıyor

Ahmet Davutoğlu'nun 91 baskı yapan Stratejik Derinlik adlı eseri satış rekorları kırıyor. Davutoğlu'nun diğer eserlerine de yoğun ilgi var.

Davutoğlu'nun kitapları satış rekorları kırıyor
Davutoğlu'nun kitapları satış rekorları kırıyor
GİRİŞ 24.08.2014 15:43 GÜNCELLEME 24.08.2014 15:43

Davutoğlu'nun 91. baskısı yapılan 'Stratejik Derinlik' adlı eseri Arapçadan Yunancaya kadar birçok dile çevrildi.

Başbakanlık için gün sayan Ahmet Davutoğlu'nun kitapları dünyanın dört bir yanında okunuyor. Özellikle dışişleri bakanı olduktan sonra yoğun ilgi gören Davutoğlu'nun eserleri Arapçadan Yunancaya Arnavutçadan Farsçaya çevrilirken Sırpça çevirisi de devam ediyor.

Davutoğlu'nun en çok okunan kitapları arasında olan 2001 yılında çıkardığı 'Stratejik Derinlik - Türkiye'nin Uluslararası Konumu' son 5 yılda satış rekoru kırdı. Türkiye'de 91'nci baskısı yayımlan eser, pek çok üniversitede ders kitabı ya da kaynak olarak okutuluyor. 'Küresel Bunalım- 11 Eylül Konuşmaları' kitabı 37. baskısını bitirirken, 'Teoriden Pratiğe- Türk Dış Politikası Üzerine Konuşmalar' kitabı ise 2 baskısını bitirdi.

Öte yandan Davutoğlu'nun, 1993'te yayımladığı 'Alternative Paradigms' adlı çalışmasının Türkçe çevirisi ve makalelerinden oluşan bir kitap hazırlığı içinde olduğu bildirildi.

Kitap hakkında detaylı bilgi almak ve sipariş şartları için...

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Stratejik Derinlik

Yazarı: Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu  

Yayınevi: Küre Yayınları  

ISBN: 9789756614686

Konu : Politika/Uluslararası İlişkiler - Dış Politika

Sayfa Sayısı : 600

Basım Tarihi : 2009-07

Dili : Türkçe

KİTABIN TANITIMI

Türkiye'yi çevreleyen yakın kara, yakın deniz ve yakın kıta havzaları, coğrafî olarak dünya anakıtasının merkezini, tarihî olarak da insanlık tarihinin ana damarının şekillendiği alanları kapsamaktadır. Soğuk Savaş sonrası dönemin getirdiği dinamik uluslararası ve bölgesel konjonktürde en yakın havzasından başlayarak dışa açılması kaçınılmaz olan Türkiye'nin stratejik derinliğinin yakın kara, yakın deniz ve yakın kıta bağlantıları ile yeniden tanımlanması ve bu derinliğin jeopolitik, jeoekonomik ve jeokültürel boyutlarının dış politika parametreleri olarak kapsamlı bir şekilde yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Modernite Avrupa merkezli bir tarihî sürecin eseriydi. küreselleşme ise kaçınılmaz bir şekilde başta Asya olmak üzere bütün insanlık birikimini tarihin akış seyrinde tekrar devreye sokacak unsurlar taşımaktadır. Tarihî birikimi etkin bir açılıma temel sağlayacak toplumların öne çıkacağı bu süreçte Türkiye, tarihî derinliği ile stratejik derinliği arasında yeni ve anlamlı bir bütün oluşturma ve bu bütünü coğrafî derinlik içinde hayata geçirme sorumluluğu ile karşı karşıyadır. Stratejik açıdan mihver bir ülke olan Türkiye, bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi durumunda, yeni dengelerin oluşacağı daha istikrarlı uluslararası konjonktürlere daha uygun şartlarda giren bir merkez ülke konumu kazanacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi