'Sivas ellerinde kitap okunur…'

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Sivas Kitap Günleri, ilginç bir sloganla gündeme geldi.

'Sivas ellerinde kitap okunur…'
'Sivas ellerinde kitap okunur…'
GİRİŞ 26.08.2014 13:14 GÜNCELLEME 26.08.2014 13:14

Sivas türküsü olarak bilinen ve merhum Aşık Veysel’in seslendirdiği “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır”dan hareketle, kitap fuarı için “Sivas Ellerinde Kitap Okunur” sloganı üretilerek afişlere taşındı.  Sivas Kitap Günleri ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısına vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, vali yardımcıları Mustafa Aydın ve Salih Ayhan katıldı. 

Sivas valisi Âlim Barut yaptığı açıklamada; "Bu yıl çok yönlü ve profesyonel bir kitap etkinliği düzenlenecek. Hazırlıklarımızda şu an son aşamaya gelinmiş bulunmaktadır. 30 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasında tarihi kent meydanında düzenlenecek etkinlikte tarih kültür ve bilginin buluşması sağlanacaktır. Yedi gün sürecek programa 105 yayınevi katılarak 100'e yakın etkinlik gerçekleştirilecektir.”  

Program kapsamında tarihten edebiyata, siyasetten çocuk gelişimine ve güncel hayattan şiire kadar birçok konuda söyleşilerin yapılacağını ifade eden Barut, şunları söyledi:

Mustafa Armağan, Adem Güneş, Murat Menteş, Nermin Bezmen, Balçiçek İlter, Sibel Eraslan, Rasim Özdenören, Erdal Demirkıran, Kahraman Tazeoğlu, Tarık Tufan, Hayati İnanç, İhsan Süreyya Sırma, Senai Demirci, Ahmet Şimşirgil, Uğur Koşar ve Erhan Afyoncu gibi pek çok değerli isim misafirimiz olacaklar ve Sivas’taki kitapseverlerle buluşacaklar. Bu anlamlı etkinliğe Sivaslı hemşerilerimizin sahip çıkmasını bekliyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak