63 yazar yetimler için toplandı

'63 Damla Mürekkebin Aşkı' kitabı kapsamında 63 yazar, yetimler için yapılan proje kapsamında bir araya geldi.

63 yazar yetimler için toplandı
63 yazar yetimler için toplandı
GİRİŞ 10.09.2014 13:10 GÜNCELLEME 10.09.2014 13:10

Önemli Kitap'tan çıkan ve dağıtımı Vefa Dağıtım tarafından desteklenen kitabın gelirinin önemli bir kısmı, İHH aracılığı ile yetimlere bağışlanacak.

'63 Damla Mürekkebin Aşkı' isimli kitapta yazılarıyla destek veren yazarlar arasında Emine Şenlikoğlu, Yavuz Bülent Bakiler, Cengiz Numanoğlu ve Abdurrahman Tumer gibi isimler yer alıyor. Bu kitap dünya mazlumlarının yetimlerine bir nebze olsun katkıda bulunmak ve acılarına merhem olmak, göz kirpiklerindeki hüzne tebessüm, yüreklerindeki yaraya merhem olabilme arzusudur.

'63 Damla Mürekkebin Aşkı' 'geçmişten günümüze ışık tutmak, yardımlaşmayı diri, canlı tutmaktır' ifadelerine yer veren yazarlar, amaçlarının şöhret kazanmak, şöhrete ulaşmak ve isim yapma arzusu peşinde olmadığını da sözlerine ekliyor. Kitabın editörlüğünü ise, Nur Hayat Şuara ve önemli kitap yayınevinin etkili bir ekip çalışmasıyla hayata geçirdi ve edebiyat dünyasına taşıdı.

YAZARLAR KİTAP İÇİN NE DEDİ?

Geçtiğimiz Pazar günü kitap, İstanbul Sefaköy Kültür Merkezinde düzenlene bir program ile okuyucusuyla tanıştı. Ömer Döngeloğlu, Emine Şenlikoğlu ve Yavuz Bülent Bakiler 63 Damla Mürekkep Aşkı kitabı ve proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖMER DÖNGELOĞLU: YETİME SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZDİR

Yetimlere hassasiyeti olduğu için destek ve önem verdiğini ifade eden Ömer Döngeloğlu, “Kitaba şiir ve makaleleri ile katılan yazarlarımız çok değerli insanlar, her birine teşekkür ediyorum. İnsan ve yetime dair hassasiyeti öne çıkaran bu tür etkinlik ve çalışmalara her zaman destek vermek insanlığımızın bir gereğidir.

Dünya da insanların gittikçe yalnızlaştığı, kendi hayatına daha çok önem verip, başkalarını önemsemediği bir zaman da yaşıyoruz maalesef.” ifadelerine yer verirken,  insanların içinde bulunduğu yalnızlıktan kurtulmak için ise kötü alışkanlıklar edindiğini vurguladı. Döngeloğlu,“insanlar yalnızlıktan madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklara yöneliyor, anne ve babası ölmüş çocuklar veya anne baba ayrı olan çocuklarımız, savaşın mağdur ettiği çocuklarımız çaresizlik içinde… dünya da milyonlarca yardım bekleyen yetimlerimiz var, hiç değilse birkaç tanesine bile bu gibi etkinlikler neticesinde ulaşmak insan ve Müslüman olarak desteklemek bizlerin vazifesidir.

Peygamber efendimizin de bir yetim olduğunu düşünürsek, yetim ve öksüzlere sahip çıkmak bizim en önemli görevimiz olmalı” şeklinde konuştu. Ömer Döngeloğlu yetimlere sahip çıkma adına çalışmaların yeterli olmadığını ve Sivil Toplum Örgütleri dahil olmak üzere, devlete de büyük bir iş düştüğünü ve daha kapsayıcı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. 

EMİNE ŞENLİKOĞLU: MÜSLÜMANLARIN KENDİNE AYNA TUTMASI LAZIM

Bizzat kitabın hazırlanma aşamasında çalışamadığının altını çizen Emine Şenikoğlu, büyük bir emek verildiğinin altını çizerek, kitabın gelirinin bir kısmının İHH aracılığı ile yetimlere ulaştırılmasının güzel ve önemli bir davranış olduğunu belirtti.

Şenlikoğlu, “Bu kitap bana göre örnek bir çalışma olmuş ama asla yeterli değil. Bizler Müslümanlar olarak ensar görevimizi yeterince yapmadığımız gibi, millet olarak da ensar bilincinden haberimiz bile yok. Böyle güzel çalışmaları ise koca milletin küçük bir bölümü haberdar. Maalesef insanların çok büyük bir kısmı parmağına alacağı yüzüğün hangi kuyumcuda olduğunun araştırmasına kafa yormakla meşgul. Çok az bir kısmı yetimlerin, fakirlerin derdini yüreğinde taşıyor ve bu elbette yeterli değil. Set kavmine döndü kavim, peygamberin ümmeti set kavmine döndü.

Maddiyat, eğlence, saltanat, lüks yaşam hevesi içindeyiz. Bizde vicdanlar yıprandı artık. Merhamet duyguları köreldi ve fıtratımız bozuldu bizim. Fıtrat bozulunca, merhamet duygusu da bozuluyor. Batı insanı gibi olduk artık, batı insanı yetim ve fakire pek acımaz bildiğimiz gibi. Ve batı insanlar içinde de çok az bir kısmı ilgilenir yetimlerle, sahipsiz insanlarla. Eskiden milletin çoğunluğu elinden geldiğince ilgilenir bu vazifeyi görev bilinci ile yerine getirirdi, şimdi artık çok az bölümü ilgileniyor. İlgilenen insanların işleri güzel bir şey ama her yere onlara koşuyor, mitinglere yardımlara ve hal böyle olunca da fazlasıyla yoruluyorlar…” ifadelerine yer verdi.

Ümmetin bir an önce silkelenip kendine gelmesi gerektiğini vurgulayan Şenlikoğlu, “Müslüman ümmeti olarak, ümmet bilincimizi yeniden kazanmak için,  Kuran-ı Kerimi hallaç pamuğu gibi gözden geçirmesi lazım. İyi niyet ve samimiyetle Allah’a teslim olması lazım, zaten Müslüman Allah’a teslim olan demektir, O’na teslim olarak ve adına layık olarak güzel işler yapılırsa peygamber efendimiz (sav)in istediği ümmet bilinci yeniden canlanır.

Acilen özümüze dönmeliyiz diye düşünüyorum çünkü ruhlarımız artık çok fazla ölü. Yeniden dirilmesi için de yeniden kendine ayna tutması ve içten bir göz geçirmesi lazım. Müslümanların kendini ele alması gerekiyor. Bu kitapta çok güzel bir çalışma, inşallah çok satılır ve yetimlerimize az da olsa bir faydamız dokunur.” şeklinde konuştu.

YAVUZ BÜLENT BAKİLER: MİLLET OLARAK HER ZAMAN YETİME SAHİP ÇIKTIK

63 Damla Mürekkebin Aşkı isimli kitaba şiirleri ile destek veren şair Yavuz Bülent Bakiler, kitabın oluşum aşamasında gelirinin bir kısmının yetim çocuklara gideceğini öğrendiğini ve bunun için koşulsuz destek verdiğini ifade etti.  

Bakiler sözlerine, “Bu gibi çalışmalar bil hassa devam etmeli, takdirle karşılıyorum. Herkesin böyle faydalı çalışmalar içinde yer alması gerekiyor. Çünkü yetim sevindirmek, öksüz bir çocuğun başını okşamak, dini inançlarımız açısından son derece mühimdir. Fakirlere ve yetimlere sahip çıkan milletler arasında sanıyorum ki ilk sırada bizler yer alıyoruz.

Yeryüzünde elli altı İslam ülkesi var ve Türkiye’de en yakın yaşandığı için Kıbrıs’ı örnek verebilirim, biz bu konuda Türkiye’nin yanındayız diyen hiçbir arap ülkesi çıkmadı ve en ufak bir çabaları da olmadı ama biz millet olarak en ufak bir sıkıntı da her zaman İslam dünyasının, arap dünyasının yanında olduk. Bu durum da bizlerin önemini açıklıyor. İslam dünyasında bu önemli bir durum ve bu anlamda Arap dünyasına basiret temenni ediyorum.” ifadesinde bulundu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!