66. Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarlarından Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi

66. Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi
66. Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi
GİRİŞ 12.10.2014 20:35 GÜNCELLEME 12.10.2014 20:35

Alanında dünyanın en büyüğü kabul edilen ve bu yıl 66'ncısı düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını kapattı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarlarından Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi.

İlk üç günü sektör temsilcilerinin ziyaret ettiği fuar, son iki gün de tüm ziyaretçilere açıldı. 66'ıncı kez düzenlenen fuarda, yaklaşık 105 ülkeden 7 bin sektör temsilcisi kitap, e-kitap ve dijital uygulamalarını sergiledi.

Bu yıl Finlandiya'nın "onur konuğu" olduğu fuarı yaklaşık 270 bin kişi ziyaret ederken, 71 ülkeden 9 bin gazeteci de fuarı takip etti. Geçen yıl Frankfurt Kitap Fuarı 172 bin civarında yayıncı ve sektör temsilcisiyle 280 bin kitapseveri buluşturmuştu.

Türkiye, fuarda 48 metrekaresi çocuk kitapları bölümü olmak üzere 348 metrekarelik alanda yer aldı. Türkiye standında 200 yayınevinin 3 bine yakın kitabı ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, fuarın son günü Türk stantları çok sayıda kitap meraklısı Türk vatandaşının akınına uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğü ve yayıncılık sektörü temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde Ahmet Ümit, Selahattin Yusuf ve Sinan Yağmur gibi yazarlar panel ve söyleşilere katıldı.

Yemek kitabı yazarı Engin Akın da, geleneksel Osmanlı ve modern Türk mutfağından örnekleri interaktif şekilde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Ebru sanatçısı Sezer Subaşı ise, fuar alanındaki "agora" meydanında kurulan platformda "açık sahne" etkinliği kapsamında uygulamalı olarak sanatını icra etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organize ettiği etkinlik, yaklaşık 100 kişi tarafından ilgiyle izlendi. Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin de, çalışmayı yakından takip etti.

Ayrıca fuarın ziyaretçilere açılmasıyla birlikte bir birinden ilginç ve japon çizgi film karakterlerini yansıtan kostümler giyen gençler fuara akın etti. Fuar alanında toplanan gençler kitap okuma etkinliğine katıldı ve fotoğraf çektirdi.

1949 tarihinde 205 yayınevinin katılımıyla ilk kez düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı, 65 yıldır aralıksız devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız