Recep Garip‘ten Yedi Bilge Yedi Güzel Adam

Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip‘in Edebiyatımızın Yedi Güzel Adamı için kaleme aldığı kitap Yedi Bilge Yedi Güzel Adam çıktı.

 Recep Garip‘ten Yedi Bilge Yedi Güzel Adam
Recep Garip‘ten Yedi Bilge Yedi Güzel Adam
GİRİŞ 22.10.2014 17:16 GÜNCELLEME 22.10.2014 17:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yedi Bilge; Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip‘in, kırk yıldır okuduğu usta kalemler bir bir ebedi âleme göç ederken ardından dayanamayıp yazdığı yazılardan, makalelerden oluşan yeni bir eseridir.

2014’ün Eylül ayında bütün Türkiye’de okuyucusuyla buluşmuş olan son eseridir. Necip Fazıl’dan başlayan bir çizgiyle Sezai Karakoç, Nuri Pakdil okullarında okumuş bir edebiyatçı duruşuyla “Büyük Doğu”, “Diriliş”, “Edebiyat”, dergâhlarındaki terbiyenin son mürebbiyecileri olarak düşündüğü “Mavera” Mektebinin hocaları olan Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan, Alaaddin Özdenören, Rasim Özdenören ve Nazif Gürdoğan ekseninde makaleler bulacaksınız.

Yedi Bilge kitabının arka kapak yazısı şu şekilde:

Beyaz haberlerim var kardeşlerim” diyerek sürdürdü şiirlerini Cahit Zarifoğlu. Şiire başladığında gördü kalabalıkları ve “Hamle” dediler hep birlikte bir aradayken. Yekindiler yerlerinden birbirlerine tutunarak, bir ömürlük evlek tutup insan merkezinde gövdelerini koydular “İte çakala karşı”.

 “Yedi adam biri bir gün 
bir aşk gördü 
gereğini belledi 
ölüm girse koynuna, 
ayırmaz aşkı yanından”. Böyle sürdü Anadolu yiğidi tarlasını, ekip biçti çiftini çubuğunu. Mesele, yârin kapısında onurla, erinçle ve imanla beklemekti. Onu bildiler hep birlikte. Bir kadim uygarlığın emanetiydiler. Kalemlerinden kan damlayarak emdikleri, beslendikleri Necip Fazıl’ın gösterdiği ufuk mucibince, atlarını mahmuzlayarak yedi düvele karşı koşturmanın gereğini bellediler.

Her birisi yedi vadiden gelen, yedi uygarlıktan gelen savaşçılardı sanki. Sayıları ya yediydi ya yetmiş ya da yedi yüz. Bir önemi yoktu sayının. Yalnızca kelimeleri vardı insan onuruna yakışan ve insan onurunu ayağa kaldıracak olan.  Yedi Bilge, bir “Yedi Güzel Adam”dı. Durdukça çoğalan, çoğaldıkça kıyam halinde olan…

Yedi bilge duruş ve fikirleriyle yüreğinize akmayı bekliyor.

KİTABIN KÜNYESİ:

Kitabın Adı: Yedi Bilge Yedi Güzel Adam
Yazarın Adı: Recep Garip
Türü            : Edebiyat
Yayınevi      : Lore Yayınevi
Dili                : Türkçe
Konusu          : Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan, Alaaddin Özdenören, Rasim Özdenören ve Nazif Gürdoğan hakkında yazılmış makaleler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • mehtap 8 yıl önce Şikayet Et
    kara lisede okuyorum şairlerin okuduğu lisede okumak gurur verici onların izinden gıdıcem daima
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı