Stratejik Derinlik 100. Baskısını yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Stratejik Derinlik kitabı 100. baskısına ulaşarak bir rekora imza attı.

Stratejik Derinlik 100. Baskısını yaptı
Stratejik Derinlik 100. Baskısını yaptı
GİRİŞ 28.10.2014 10:10 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Stratejik Derinlik: Türkiye'nin Uluslararası Konumu" kitabının 100. baskısı yapıldı.

 

Siyasal hayatta faal bir rol oynamaya başlamadan önce bir akademisyen olarak tanınan, ulusal ve uluslararası gelişmeleri akademik bilgisinin imkanlarıyla harmanlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kitapları ilgi görmeye devam ediyor.

Küre Yayınları tarafından ilk defa Nisan 2001'de yayımlanan Stratejik Derinlik, Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı görevine geldiği 2009'a kadar 8 yılda 29 baskı yaptı. Davutoğlu'nun 5 yıl boyunca yürüttüğü dışişleri bakanlığı görevi süresince gördüğü yüksek taleple 62 baskısı daha gerçekleştirilen kitap, Davutoğlu'nun başbakanlık için adaylığının açıklandığı günlerde 91. baskısıyla raflardaydı.

Stratejik Derinlik, Davutoğlu'nun başbakan olmasından bugüne kadar geçen iki ayda ise artan ilgi dolayısıyla 9 baskı daha yaparak 100. baskıya ulaştı. Farsça, Arapça, Arnavutça ve Yunanca olmak üzere 4 dile çevrilen, Sırpçası ise baskı aşamasında olan kitabın Bulgarca'ya tercüme edilmesi de gündemde yer alıyor.

YENİ KİTAP ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

 

 

İlk baskısı Mayıs 2002'de gerçekleştirilen "Küresel Bunalım" kitabında ise Ahmet Davutoğlu ile 11 Eylül çerçevesinde yapılan mülakatlar bir araya getirildi. Davutoğlu, 2009'da dışişleri bakanı olana kadar 11 kez basılan Küresel Bunalım, şu anda 38. baskısıyla raflarda bulunuyor. Küresel Bunalım ayrıca Arnavutça'ya da tercüme edildi.

"Teoriden Pratiğe: Türk Dış Politikası Üzerine Konuşmalar" da Davutoğlu'nun Küre Yayınları'ndan çıkan bir diğer kitabı. Mart 2013'te basılan kitap, Davutoğlu'nun 2002-2009 yılları arasında çeşitli medya kuruluşlarına verdiği mülakatlardan oluşuyor. İlk baskısı tükenmek üzere olan bu kitabın da ikinci baskısı yakında yapılacak.

Ahmet Davutoğlu'nun 1993'te yayımladığı "Alternative Paradigms" adlı çalışmasının Türkçe çevirisi de yayınevinin tezgahında hazırlığı süren çalışmalar arasında bulunuyor. Davutoğlu'nun eski ve yeni yazdığı makalelerinden oluşacak "Medeniyet ve Şehir", "Medeniyet Harmanı: Osmanlı-Tarihi Derinliğe Bir Mukaddime" ile "Din ve Modernite" başlıklı kitap çalışmalarının hazırlıkları da devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!