Osmanlı Medeniyeti Tarihi

İslâm ve Osmanlı Medeniyeti tarihçisi Prof. Dr. Ziya Kazıcı’nın Osmanlı Medeniyeti Tarihi eseri Kayıhan Yayınlarından çıktı.

Osmanlı Medeniyeti Tarihi
Osmanlı Medeniyeti Tarihi
GİRİŞ 13.11.2014 15:57 GÜNCELLEME 13.11.2014 16:10

İslâm ve Osmanlı Medeniyeti tarihçisi Prof. Dr. Ziya Kazıcı’nın, akademik hayatı boyunca üzerinde çalıştığı, öğrencilerine yıllarca anlattığı bilgilerinin birikimi olan “Osmanlı Medeniyeti Tarihi” adlı beş kitaplık seri, Kayıhan Yayınları tarafından basıldı ve raflardaki yerini de aldı.

Set toplam 5 kitaptan oluşmaktadır. Kitaplarda işlenen konular şöyle:

-Osmanli'da Eğitim Öğretim
-Osmanli'da Vakif Medeniyeti
-Osmanli'da Yerel Yönetim
-Osmanli'da Toplum Yapisi
-Osmanli'da Vergi Sistemi

ZİYA KAZICI KİMDİR?

1945 yılında Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Karacaviran köyünde doğdu. İlkokuldan sonra Kahramanmaraş İmam-Hatip Okulu’nu birincilikle bitirdi. 1965 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü girişi imtihanlarını kazanarak buraya kaydoldu.

1974 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nde açılan asistanlık imtihanını kazandı. Temmuz 1974’ten itibaren adı geçen Enstitüde “İslâm-Türk Medeniyeti Tarihi” asistanı olarak vazifeye başladı. Asistanlığı, 1977 yılında “Osmanlılarda Tanzimat’a Kadar Şer‘î Vergiler” tezi ile sona erdi.

İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nde hocalık yaptı. 1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde doktorasını yaptı. Aynı yıl Yardımcı Doçent olan Dr. Ziya Kazıcı, 1987 yılında Doçent, 1993 yılında da Profesör oldu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslâm Tarihi öğretim üyesi olarak “İslâm Tarihi Anabilim Dalı” başkanlığı ile İslâm Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültelerinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Osmanlı arşiv belgeleri ağırlıklı çalışmalarından bazıları kitap, bazıları da makale olarak neşredildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitap hakkında daha fazla bilgi ve sipariş şartları için bu linkten yararlanabilirsiniz...

KİTABIN KÜNYESİ:

Kitabın Adı:  Osmanlı Medeniyeti Tarihi
Yazarın Adı:  Prof. Dr. Ziya Kazıc
Konu : Tarih/ Araştırma-İnceleme
Stok Kodu : 9786055996727
Boyut : 14.0x21.0
Sayfa Sayısı : 1152
Basım Tarihi : Mayıs 2014
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler