Peygamberimizin İnsani İlişkileri

Günümüzde bozulan insani ilişkiler, peygamberi bir çözüm sunan ‘Peygamberimizin İnsani İlişkileri’ kitabı Ahmet Şahin imzasıyla çıktı.

Peygamberimizin İnsani İlişkileri
Peygamberimizin İnsani İlişkileri
GİRİŞ 30.11.2014 11:02 GÜNCELLEME 30.11.2014 11:02

Modern zamanın en büyük sorunlarından biri de insanlar arasında yaşanan iletişim problemi. Yani insani ilişkiler sırasında kişilerin birbirlerine karşı göstermiş oldukları davranışlar. Çoğu zaman bu davranışlar, yolunda gitmeyen birtakım olumsuzluklarla birleşince içinden çıkamayacağımız durumların yaşanmasına sebep olabiliyor. İşte tam da bu sırada daha çok sabırlı olmaya, metanetimizi korumaya ve olumsuz durumlar karşısında nasıl davranmamız gerektiğini bize söyleyecek bir rehbere ihtiyaç duyarız. ‘Peygamberimizin İnsani İlişkileri’ kitabı tam da bu ihtiyacı karşılar nitelikte yazılmış bir kitap. Ahmet Şahin’in kalemiyle Nesil Yayınları’ndan çıkan kitap, Peygamberimizin (a.s.m.) toplumda yaşayan her kesimden insanla kurduğu ilişkilerden en güzel örneklere yer veriyor. Allah Resulü’nün onlara yaptığı rehberlik görevini ve karşılaştığı her türlü davranış karşısında nasıl örnek alınacak tavırlar sergilemiş olduğunu ve gerçekten insan hayatını kolaylaştıran incelikli davranışlarını ele alıyor.

TEVAZUYU ASLA ELDEN BIRAKMAYAN BİR PEYGAMBER

Hz. Muhammed (a.s.m.) hiç şüphesiz toplumdaki tüm birey ve sınıflarla birebir ilişkisi vardı. Çünkü onun vazifesi, insanı hem dünya hem de ahirette ebedi mutluluğa erdirmek, bu sonsuz mutluluğu kazanmanın yollarını göstermek, zarar ve kayba yol açacak hal ve davranışlardan sakındırmaktı. Siyer ve tarih kitapları, Peygamberimizin (a.s.m.) insanlarla kurduğu bu sıcak ilişkileri, onlara yaptığı rehberlik ve örneklik görevini tafsilatıyla anlatıyor. ‘Peygamberimizin İnsani İlişkileri’, kitabı da Allah Resulü’nün dış görünüşü, konuşması, evdeki ve toplumdaki hali üzerine yoğunlaşıyor. Kitapta da sıkça bahsedildiği üzere, Hz. Muhammed (a.s.m), elçilik konumu itibariyle toplumun her kesimindeki insanla diyalog halindeydi. Herkesle görüşüyor, konuşuyor, anlattıklarının tesirli olması için iyi bir iletişim dili kullanıyordu. Peygamber olduğu halde, diğer insanlar gibi Allah’ın dünyaya gönderdiği bir kul olduğunu hep hatırlıyor, beşeri ilişkilerde tevazuyu ve alçak gönüllülüğü asla elden bırakmıyordu.

Hz. Peygamber, insanlara rehber olma konumunda olduğu için kendisinin de sair insanlar gibi gülüyor, konuşuyor, yoruluyor, uyuyor, alışveriş yapıyor ve mutlaka insanlarla iletişim halinde bulunuyordu. Toplumun her kademesindeki insanla birebir münasebette bulunuyordu. O kadar örnek bir insandı ki tebliğ ettiği dine inanmayanlar tarafından bile sevilen, güvenilen bir şahsiyet konumuna sahipti. Yani her şeyden evvel O, insani ilişkileri ve iletişimi son derece iyi bir insandı.

PEYGAMBERİN DAVRANIŞI VE KİŞİSEL GELİŞİM

İçinde bulunduğumuz bu çağda, iletişim araçlarının bu kadar gelişmiş olmasına rağmen insanlarının büyük bir sorunu olan iletişimsizlik problemine karşı peygamberi bir çözüm sunan ‘Peygamberimizin (a.s.m.) İnsani İlişkileri’ Ahmed Şahin’in akıcı üslubuyla zengin bir kişisel gelişim kitabı niteliğinde.

Gündelik hayatımızda yaşadığımız birçok problemin ve davranışlarımızdan kaynaklanan birçok sorunun çözümü noktasında yol gösterici olan kitap, kişinin ailesine karşı nasıl davranması gerektiğini, olaylara, sorunlara ve kendi içinde aşamadığı karmaşıklıkları nasıl çözmesi gerektiğini, Allah Resulü’nün bizzat kendi yaşadığı kıssalarla anlatıyor. Büyük bir borca girdiğimiz zaman Devesi asabileşen sahabinin isteği üzerine Peygamberin bizzat asileşen devenin yanına gitmesinin kıssası ve borcu nedeniyle Peygamberin yakasına yapışan sahabiye, Peygamberimizin nasıl bir sabır ve merhametle davrandığı kitapta yer alan kıssalarla anlatılıyor.

Ve daha sosyal hayatta ilişkilerimize yön verecek pek çok kıssa içeren Peygamberimizin (a.s.m.) insani ilişkileri kitabı kendisi de bir insan olan Peygamberimizin örnek davranışlarını uygulamamız için güzel bir kaynak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor