İskender Pala'dan Hz. Muhammed romanı!

Yazar İskender Pala, Bülbülün Kırk Şarkısı romanı ile Hazret-i Muhammed’i kendi tarzı ile okurlarına anlatıyor.

İskender Pala'dan Hz. Muhammed romanı!
İskender Pala'dan Hz. Muhammed romanı!
GİRİŞ 01.02.2015 12:41 GÜNCELLEME 01.02.2015 14:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tasavvuf edebiyatının güçlü kalemlerinden biri olan İskender Pala, yine tarihi ve İslamı bir araya getirip yine mükemmel roman ortaya çıkarttı. Bülbülün Kırk Şarkısı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayat hikayesini anlatıyor.

Arka Kapak Bilgisi

Selamlar ki, şeker dudaklıların vuslatı gibi içtendir, elbette onadır. Hasretler ki, âşıkların avazı kadar yanıktır, elbette onadır. Övgüler ki, özlem sözlerince füzûn ve arzular ki sevgililerin saçları misali uzun, ona, hep ona, hep onadır. O ki güldür, o ki sevgilidir, bütün mecburiyetler onadır. Çölde alevlerle küfürler kavururken insanlığı ve bir gün ortasında kızıl kayalara çarparken vahşetlerin tutuşturduğu dalga dalga nefesler, bir melek adını andı onun. Sözcükler henüz yetim, sev­giler hançer sokumlarına mahkûmdu. Goncalardan kan damlıyordu gülistanlara ve çırçır böcekleri­nin rüya aralığında cinayetler işleniyor; babalar kızlarını toprağa diri diri gömüyordu. Cinnet karargâhına dönen yüreklerde hep aynı boşluk vardı ve masum kele­bekler çarmıha geriliyordu, yalnızca masum oldukları için... Zaman öyle bir zaman, mekân öyle bir mekândı… Ebabiller kara yere kararken Ebrehe'nin fil­lerini, gonca ana rahminde yetim kalıverdi. Kâbe'nin duvarını bir kırlangıç kucaklamıştı oysa, çığlık çığlığa… Ardından bir şair kollarını açıp haykırmıştı: "Yaklaşıyor yaklaş­makta olan!.. Yaklaşıyor yaklaşmakta olan!.. Yaklaşıyor yaklaş…"

Avizesi cevzâ, ışığı dolunay idi gecenin... Yaklaşmakta olan, bir gül olup açtı ve yeminler edildi ömrüne. Gül açınca taşırdı insanlığın sevinç ırmaklarını ve dünya ilk kez dünya olduğunu hissetti. Bir bülbül gülün aşkına yanmış, yanmaktan kana boyanmıştı. Anlatıyordu: Zamân o gül gibi gül görmedi zamân olalı Gülün güzelliği dillerde dâsitân olalı Peygamber Efendimizin hayat hikâyesi… İskender Pala'nın güçlü kaleminden…

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Bülbülün Kırk Şarkısı

Kitabın Yazarı: İskender Pala

Yayınevi: Kapı Yayınları

Kitap Türü: Yerli Romanlar, Din / Tasavvuf,Tarihi

Yayınlandığı Yıl: 2015

Sayfa Sayısı: 590

ISBN: 6055107901

Kitap hakkında detaylı bilgi almak ve sipariş şartları için...

YORUMLAR 1
  • omer 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum sayin PALAyı benden önce davrandı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor