Kitap fuarı kapısını ‘Çanakkale’ye açıyor

CNR Kitap Fuarı cuma günü kapılarını okuyucuya açıyor. 250’nin üzerinde yayınevinin katıldığı fuarın bu yılki ana teması Çanakale Zaferi...

Kitap fuarı kapısını ‘Çanakkale’ye açıyor
Kitap fuarı kapısını ‘Çanakkale’ye açıyor
GİRİŞ 25.02.2015 08:58 GÜNCELLEME 25.02.2015 08:58

Basın Yayın Birliği ve CNR Holding’in işbirliği ile bu yıl 2.si düzenlenen ve kitapseverler tarafından heyecanla beklenen CNR Kitap Fuarı’na sayılı günler kaldı. Fuara, bu yıl 600 marka ve 250’nin üzerinde yayınevi katılacak. 27 Şubat’ta başlayacak ve 08 Mart’a kadar sürecek fuarda söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle birlikte 550’nin üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin de desteğiyle düzenlenen fuar, 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek.

ANA TEMA ÇANAKKALE

Fuarın bu yılki teması ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’ ve onur yazarı da Mehmet Niyazi Özdemir olarak belirlendi. Fuarda, Çanakkale Zaferi ruhunu anlatan çok sayıda etkinlik yapılacak. Konuklar, söyleşiler, sergiler, paneller ve yarışmalar ile Çanakkale ruhu yaşatılacak. Çanakkale Zaferi’ni “Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı” temasıyla selamlayacak fuarın onur yazarı Mehmet Niyazi Özdemir.Özdemir kendisini onur yazarı olarak davet edenlere de teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Fuarda ‘ Çanakkale Geçilmez Çizgi Film’ gösterimi, ‘Çanakkale Zafer Konulu Resim Yarışması Sergisi’, ‘Dünya Basınında Karikatürlerle Çanakkale Savaşı’ konulu sergi gibi Çanakkale Zaferi’nin ruhunu anlatan etkinlikler ve CNR EXPO Yeşilköy salonlarında Çanakkale Destanı’nı anlatan şiir dinletileri gerçekleştirilecek. CNR Kitap Fuarı’nı bu yıl 350 bin kitapseverin gezmesi bekleniyor.

Hababam sınıfı da fuarda

Fuarda Ahmet Ümit, İskender Pala, İlber Ortaylı, İbrahim Tenekeci, Uğur Koşar, Büşra Küçük, Sinan Akyüz, Mim Kemal Öke, Fikri Sağlar, İlker Başbuğ, Şenay Devi Yangel, Nuray Sayarı, Rahşan Ecevit, Can Ataklı, Mustafa Armağan gibi yüzlerce değerli yazar konuk olacak. CNR Kitap Fuarı’nın en ilgi çekici etkinliği ise ‘Hababam Sınıfı Sergisi’ olacak. Türk halkının hafızasına kazınan Hababam Sınıfı filminin oyuncularından sürpriz isimlerinin de katılması beklenen sergide, afiş, karikatür ve hiç görülmemiş set fotoğrafları da Hababam hayranlarının beğenisine sunulacak. Fuarda ayrıca, lk kez Kanuni Sultan Süleyman döneminde Topkapı Sarayı’nda kurulmuş olan Nakkaşhane’nin bir benzeri kurulacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak