Levni’nin minyatürleri 3 boyutlu kitap oldu

İBB Kültür A.Ş., Lale Devri’nin en tanınmış minyatürcüsü Levni’nin minyatürlerinin yer aldığı üç boyutlu kitap yayımladı.

Levni’nin minyatürleri 3 boyutlu kitap oldu
Levni’nin minyatürleri 3 boyutlu kitap oldu
GİRİŞ 02.03.2015 15:22 GÜNCELLEME 02.03.2015 15:22

III. Ahmet dönemi İstanbul eğlencelerini üç boyutlu minyatür resimlerle anlatan Minyatür İstanbul isimli kitap, yazar Uğur Aktaş tarafından hazırlandı.

Lale Devri’nin Gece ve Gündüz Eğlenceleri

İstanbul eğlencelerini gece ve gündüz eğlenceleri olmak üzere iki ayrı başlıkta üç boyutlu maketlerle anlatan kitapta, Sultan III. Ahmet’in düğünü için yapılan şenlikler, Okmeydanı ve Sultanahmet’teki At Meydanı’nın da yapılan eğlenceler ve İstanbul Boğazı’ndaki renkli şenlikler üç boyutlu resimler eşliğinde çocukların dikkatine sunuluyor.

Cambazlar, Ejderhalar, Filler

Kitapta yer alan ve Levni’nin minyatürleri ile hayat bulan 3 boyutlu resimler arasında Lale Devri eğlence kültürünün vazgeçilmezleri olarak kabul edilen cambazlar, filler ve ejderhalar ön plana çıkıyor. İstanbul’u İstanbul yapan eğlence kültürünü çocukların diliyle anlatan kitapta yer alan bilgilere göre İstanbulluların merakla seyrettiği şenlikler arasında fener alayları ve mekanik fil ve ejderhaların birbirinden ilginç gösterileri bulunuyor.

CNR Kitap Fuarı’nda Maket Kitap Yapım Atölyesi

Üç boyutlu kitapların ilk örneklerinden olan Minyatür İstanbul’un tanıtım çalışmaları çerçevesinde 3 Mart Salı günü saat 11.00’de CNR Kitap Fuarı’nda maket kitap yapım atölyesi gerçekleştirilecek. Yazar Uğur Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte çocuklar kendi elleriyle ilk üç boyutlu kitaplarını yapmanın heyecanını yaşayacaklar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı