Alemlere Rahmet Muhammed Resulullah

Dr. M. Şerafeddin Kalay'ın yeni kitabı 'Alemlera Rahmet' Safa Yayınları aracılığıyla okurlarıyla buluşuyor.

Alemlere Rahmet Muhammed Resulullah
Alemlere Rahmet Muhammed Resulullah
GİRİŞ 03.03.2015 14:10 GÜNCELLEME 03.03.2015 15:22

İnsanları kökleşmiş fikirlerinden ve alışkanlıklarından koparmak, onlara yön değiştirtmek dağları yerinden oynatmaktan daha zordur. Hele de bu alışkanlıklar hayat tarzı haline gelmiş, belli menfaatlerle iç içe olmaya başlamışsa, üzerine makam ve mevkîler kurulmuşsa, siyasî yapıyla bütünleşmişse…

Yanlış olduğunu bile bile akışa kendisini teslim edenlerin, vazgeçme cesareti, akıntıya ters yüzme kararlılığı gösteremeyenlerin, baştan güç yetiremeyeceğini kabul edenlerin ne kadar çok olduğuna dikkat edilirse bunun nasıl bir hayat gerçeği olduğu kendisini daha iyi belli edecektir.

Ancak unutulmamalıdır ki Allah Rasûlü(sav) bunu başarmış, bütünüyle batıla akan bir nehri hakka döndürmüş, insanlık tarihini değiştirmiş, geride hak dava yolcusu binlerce sahabî, dev bir hukuk ve ahlâk sistemi, sayısız hatıralar bırakarak bu dünyadan ayrılmıştır. Her açıdan güzel ve örnek bir hayat yaşamış, onu başka gönüllere de aşılamıştır.

Zorluklar karşısında yılmamış, vazgeçmemiş, yorgunluk alameti göstermemiş, ümitsizliğe kapılmamış, geri adım atmamış, hem cesur olmuş, hem de merhamet ve şefkatten ayrılmamış, çilelerin ve acıların içinde güler yüzlü, tatlı sözlü olma vasfını kaybetmemiş, muvaffakiyetlerin en güzelini insanlığa miras bırakmıştır.

İnsaf sahibi her insanı hayran bırakacak bir mücadele tarzı sergilemiş ve istediği hedeflere ulaşmış, çevresini saran 124.000 sahabiyle Arafat meydanını doldurmuş, vadilerden sel sel olup akmış, hayata gözlerini kapamadan Mescidinde saf saf olan ve öğrettiği gibi Allah’a secde eden mü’minleri gülümseyerek seyretmiş, sonra huzur içinde hayata gözlerini yummuştur.

Sâd İbn Ebi Vakkâs(ra) çocukların cesâretle yetişmesi ile ilgili olarak;

"Allah Rasûlü'nün(sav) gazvelerini çocuklarımıza, tıpkı Kur'an'dan bir sûre öğretir gibi öğretir, ezberletirdik,"der.

O bu sözleriyle, çocukların İslâm nûrunun korunup kollanması, yaşatılması ve yayılması  uğrunda neler yaşandığını, ne mücadeleler verildiğini bilmelerini ister ve onların bu ruh, bu şuur ve cesaretle yetişmesinin lüzumuna işaret eder.

Muhammed Mustafâ(sav), bizim hidâyet rehberimizdir, âlemlere rahmettir, kâinatın efendisidir, iki cihan güneşidir, üsve-i hasenedir, hayatın her devresinde, insanlığın her merhalesinde örnektir. Onun yaşadığı Asr-ı Saadet, İslâm pınarının gözüdür. Pınarların gözünde sular daha berrak, daha lezzetlidir. Ondaki tazelik hissi gönüllere sirayet edecek kadar canlıdır. Yerden kayanayarak çıkışı bile daha şirin, daha güzel, daha güven vericidir.

Hepimizin pınarların gözüne ulaşmaya, o tezeliği ve berraklığı hissetmeye ihtiyacı vardır. Azim ve şevk tazeleyerek canlılık kazanmak gücümüze güç katacak, ölçülerimizi yeniden gözden geçirmeye vesile olacaktır. Allah Rasûlü’ne ve yoluna bağlılığımız artacaktır. Böyle bir kazanç, dünyevî kazançlardan daha kıymetlidir.

Kitabın Künyesi:
Yazar: Dr. M. Şerafeddin Kalay
Yayın evi: Safa yayınları
Saya sayısı: 462

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!