En titiz denetim: Hiç hata kaçmasın diye...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an’ı Kerimlerin hatasız bir şekilde basılması için en titiz çalışmayı yürütüyor.

En titiz denetim: Hiç hata kaçmasın diye...
En titiz denetim: Hiç hata kaçmasın diye...
GİRİŞ 09.03.2015 12:15 GÜNCELLEME 09.03.2015 12:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu, Türkiye’de basılan Kur’an’ı Kerim’in hatasız ve eksiksiz bir şekilde basımının sağlanması için çalışıyor. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurul Başkanı Osman Şahin, incelenmek üzere kurula gelen Kur’an-ı Kerimlerin hangi aşamalarda nasıl incelendiğini anlattı. Osman Şahin, “8 kurul üyemiz en ince detayına kadar basıma hazırlanan Kur’anları inceler. Eksiklikleri kırmızı kalemle belirler” dedi.

HATALAR KIRMIZI KALEMLE ÇİZİLİYOR

8 kişiden oluşan kurulun yayımcılar tarafından incelemeye gönderilen Mushafları en ince detayına kadar incelediğini dile getiren Şahin, “Kurul üyeleri , Mushafları satırından, harekesini kadar inceler. Harekenin harfin üzerinde olup olmadığına, noktasından ayet sonu işaretine, harfin güzel olup olmadığına varıncaya kadar titiz bir çalışma yürütülür. Hataları ise kırmızı kalemle çizer. Daha sonra basımı için onay verir. Bizim amacımız vatandaşların Kur’an-ı Kerim'i yanlış okumaması” dedi.

YÜZDE 50’Sİ İNCELENMİYOR

Türkiye’de basılan Mushafların yüzde 50’sinin incelenmek üzere kurula geldiğini yarısının ise gelmediğini söyleyen Şahin, “Bunun nedenlerinden birincisi denetimi önemsemiyorlar. İkincisi dışarıda daha hızlı bir şekilde inceletiyor, fakat onlar dikkatli bir şekilde inceleyemediği için yine hata kalıyor. Bir diğer nedeni de kanun bize 1-3 ay arasında inceleme süresi tanıyor. Yayımcılar uzun sürüyor diye şikâyetçi” diye konuştu.

KAYNAK: AYFER MALLI - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    Üyeyi çogaltın adam mı yok koca türkiyede 8 kişi imiş peeh
    Cevapla
  • helıd 9 yıl önce Şikayet Et
    bu işi dijitale çevirip bilgisayar yardımıyla sıfır hatayla hızlı taratıp kontrol edilemezmi yapılabilir bu işiniz matbalar dururken elle çoğaltmaya benziyor
    Cevapla
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    sizde az aldıgınız maaşı hakedın hızlı olun..neyiniz hızlı ki bu yavaş diyolar?hali hazır mecmualar olmasa cuma hutbesi yok diye ayda bi kılarsınız!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!