O kitabın yazarı konuştu: Şimdi olsa yazmam

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla toplatılması kararı alınan “Çiçek Bahçesi” kitabının yazarı Prof. Dr. Şükrü Şumnu konuştu.

O kitabın yazarı konuştu: Şimdi olsa yazmam
O kitabın yazarı konuştu: Şimdi olsa yazmam
GİRİŞ 13.03.2015 07:28 GÜNCELLEME 13.03.2015 07:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

4. sınıf öğrencilerine dağıtılan ancak içeriğindeki uygunsuz ifadeler nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla toplatılması kararı alınan “Çiçek Bahçesi” kitabının yazarı Prof. Dr. Şükrü Şumnu, tepkilerin kendisini üzmediğini belirtti.

Kitaplarını Cüneyd Suavi müstear ismiyle kaleme alan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şumnu, “Gelen tepkilere hiç bakmadım çünkü ben kendimden emin olduktan sonra bu tür şeyler hiç enterese etmiyor. Beni bilen bilir, bilmeyen için de hiç kafamı yormam. Kendimi üzmem. 15-20 yıl önce hayvanlara yazdığım şeyi insanlara adapte ediyorlar” dedi.

‘ŞİMDİ OLSA YAZMAM’

Zamanla yazarlık anlayışı ve fikirlerin de değişeceğini kaydeden Şumnu, “Her bir kitabımı 2-3 yılda bir tekrar yazarım. Onları hangi ruh haliyle yazdığımı bilmiyorum. Şimdi olsa yazmazdım herhalde. Kimseyi üzme niyetinde değilim. Bu özür dileme manasında değil ama rahatlıkla o bölümleri atarım. En azından ‘Demek ki bu noktada farklı bir ruh haliyle yazmışım’ derim” diye konuştu. (Habertürk)

YORUMLAR 6
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Uygunsuz ifade ne imiş merak ediyorum
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    ipucu : kitaptaki uygunsuz(?) ifadelere sözcü gazetesi tepki gösterip haber yapmış. internette araştırırsanız bu ifadelerin örneklerini görürsünüz.
    Cevapla
  • SimAK 9 yıl önce Şikayet Et
    6. baskısı yapıldıktan sonra, ancak medya tarafından dile getirildikten sonra toplatılma kararı alındı :(
    Cevapla
  • ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    en kısa zamanda bu kitaptan çocuklarıma alacağım bence çok eğitici bir kitaba benziyor.
    Cevapla
  • aydın temel 9 yıl önce Şikayet Et
    ben kitapçıyım kitabın toplatılmasına tepki olarak alıp satacaktım ama yazar çark edince vazgeçtim.demekki sadece piyasa yazarı.omurga söz konusu değil.
    Cevapla
  • Adiga81 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek eğitici bir kitaba benziyor. Sabah sabah güldürdün beni. Allah (c.c.) da seni güldürsün. Eğer sen kitapları benzeterek alıyorsan bence kendi kitaplarını çocuklar kendileri seçse daha iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı