Aleksandr Dugin’e göre jeopolitik

Aleksandr Dugin’e göre, jeopolitik, modernitenin tarihselciliğine karşı postmodern çağın geliştirdiği en önemli enstrümanlardan biridir.

Aleksandr Dugin’e göre jeopolitik
Aleksandr Dugin’e göre jeopolitik
GİRİŞ 21.03.2015 00:16 GÜNCELLEME 21.03.2015 00:16

Rus stratejist Aleksandr Dugin’e göre, bir mekan felsefesi olarak jeopolitik, modernitenin tarihselciliğine karşı postmodern çağın geliştirdiği en önemli enstrümanlardan biridir. Dugin, insanlığın mekan faktörüyle karşılıklı ilişkisi olarak tanımladığı jeopolitik çerçevesinde Rusya’nın küresel ve medeniyetler arası konumunu anlamlandırmaya çalışıyor.

Ona göre, Asya ve Avrupa gücü olarak medeniyetler arası bir kavşakta yer alan Rusya’nın bu imparatorluk iddiasını sürdürebilmesinin tek yolu, Avrasyacı jeopolitiğin diriltilmesidir. Avrasyacılık sadece Rusya’nın değil, Atlantik eksenli batı ittifakına karşı Avrasya güçlerinin yükselişinin vazgeçilmez stratejisidir.

Rus Avrasyacılığının sözcüsü Dugin coşkulu kalemiyle –başta Türkiye olmak üzere– bölgesel güçlere bakışını, Batı-Doğu ilişkilerini ve geleceğin dünyasında Rusya’nın yerini konumlandırmaya çalışıyor.

KİTABIN KÜNYESİ

Yazar: Aleksandr Dugin
Çevirmen: Vügar İmanov
Özgün Adı: Osnovy Geopolitiki: Geopoliticheskoe Budushee Rossii
Dizi: Uluslararası İlişkiler
İlk Baskı Tarihi: 2003 Temmuz
Baskı: 8
ISBN: 9789756614129
Sayfa: 393
Ölçü: 14 X 23
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt