Aziz Babuşcu’dan Seçilmiş Siyaset!

Ak Parti İstanbul eski başkanı ve milletvekili aday adayı Aziz Babuşcu’nun “Seçilmiş Siyaset” isimli kitabı İxir Yayınları’ndan çıktı.

Aziz Babuşcu’dan Seçilmiş Siyaset!
Aziz Babuşcu’dan Seçilmiş Siyaset!
GİRİŞ 02.04.2015 14:21 GÜNCELLEME 02.04.2015 14:21

AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Aziz Babuşcu, başkanlık yaptığı 8 yıllık süre boyunca yaşadıklarını tecrübelerini “Seçilmiş Siyaset” isimli kitapta topladı.

Kitabında 8 yıllık tecrübenin pratiğe dökülmüş hali olduğunu söyleyen Babuşcu, yazdıklarının AK Parti’de siyaset yapmak isteyen gençlere yol gösterici olmasını istediğini özellikle belirtiyor.

“BU KİTAP 8 YILLIK SİYASİ TECRÜBENİN PRATİĞE DÖKÜLMÜŞ HALİ”

Bu kitabın kendisi için çok önemli olduğunu da aktaran Babuşçu, "Çünkü Ak Parti’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği dönüşüm, Türk siyasetinde oluşturduğu yeni zemin üzerinden neler yaptığını ve hangi değerler üzerinden bunu başardığını, siyasete giydirilmesi gereken bir ruh olarak anlatmaya çalıştım” diyerek yorumluyor.

“AK PARTİ’DE SİYASET YAPMAK İSTEYEN GENÇLERE KILAVUZ OLSUN”

Kitabının Ak Parti’de siyaset yapmak isteyen gençlere yol gösterici olmasını istediğini de belirten Babuşcu, ”Ben bu kitapla siyasetin hayatla insanla ideal olan ilişkisini irdelemeye çalıştım. Millete adanmış bir siyasetin imkanlarını karşılaştığı sorunlarını ve bu anlamda neler olup bittiğine dair bir Türkiye fotoğrafı çıkartmaya çalıştım. Özellikle Ak Parti’de siyaset yapmak isteyen gençlere de bir kılavuz olsun, bir yol haritası olması için kadim değerlerimizle bu gün Ak Parti siyasetle nasıl buluştuğunu anlatmaya çalıştım umarım faydalı olurum” ifadelerini kullanıyor.

ARKA KAPAK YAZISI

Bana göre AK Parti, Türkiye’nin rüyasıydı; Yusuf’un kuyudan çıkmasına ve ülkesine hükümdar olmasına vesile olan rüya gibi. Bu manada AK Parti; öz yurdunda garip bırakılmış horlanmış, kimliği tahrif edilmiş, şaşkına uğratılmış bir milletin kuyudan çıkarılması ve tarihi rolüne, ‘hayırlı ve seçkin’ millet makamına taşınması hareketidir. Türkiye, dünya hegemonyasının ona biçtiği figüran rolünü oynamayı reddettiği gibi mazlum halklara biçilen rolden de razı değil. Ne kendi kaderiyle ilgili ne de dünya mazlumlarının kendileriyle ilgili tasavvurundan vazgeçebilir. Bu yüzden dünya mazlumları Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı kendilerinin lideri olarak hasretle bağrına bastı. Yollarına güller döküyor, dualarında adını ümitle anıyor, adına şarkılar söylüyor… Kurtarıcı bir süvari gibi; capitalist dünyanın çok da tanımadığı, zulmü kanıksayan rahatına düşkün toplumların anlam veremediği bir mühabbetle, ümit gözyaşlarıyla takip ediliyor. AK Parti sadece Türkiye’nin sevinci değil dünya mazlumlarının da ümidi. İşte bunun için AK Parti’nin siyaseti, herhangi bri siyaset değil Seçilmiş Siyaset’tir.

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Seçilmiş Siyaset

Yazarı: Aziz Babuşcu

Yayınevi: İxir yayınları

Sayfa: 212 sayfa

Konu: Siyaset

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı